I Want Candy!

debron07Het wordt steeds makkelijker om snoep te vinden wat geschikt is voor vegetariërs. Als je weet wat je moet hebben kun je je supermarkt en/of natuurwinkel verlaten met een mandje vol zoetigheid. Natuurlijk pretendeer ik niet dat het gezond is, maar het is wel lekker.
Laatst realiseerde ik mij weer eens dat ik toch alweer een behoorlijke tijd blog en dat ik in die tijd een hele hoop snoepjes heb uitgeprobeerd. Het is dus niet zo dat ik ontbijt, lunch, snack en dineer met snoep. Echt niet. 🙂 Dit is een overzicht van bijna 4 jaar.

Laten we beginnen bij het begin, deze chocolade kocht ik op het eerste Viva las Vega’s festival. Bij Vegan Mission. Je kunt het daar nog steeds kopen trouwens. Het smaakt naar koetjesrepen. Wat mij altijd doet denken aan De Jeugd van Tegenwoordig, koetjesrepen in je huis.IMG_8935[1]

Een selectie van bliss balls van Life Food. Die probeer ik uit samen met de naar chai smakende koekjes. Mijn Life Food review kun je hier vinden.IMG_0165[1]

IMG_0205[1]

Dit is rauwe chocolade van Ombar.Ombar

Dit lijken wel chocolade eitjes maar het zijn met chocolade omhulde amandelen van Chocodelic. De review die ik daar destijds over schreef kun je hier terug vinden.

Dit zijn een hele hoop Lovechock smaken naast elkaar. Ze schijnen nu een hele lekkere melkchocolade te maken die ik (helaas!) nog niet geproefd heb. Wel heb ik de repen een tijdje terug gereviewd. Ik weet nog wel dat de chili mijn tong flink deed tintelen.Love Chock

Deze popcorn is volgens mij als een van de weinige dingen in dit overzicht niet vegan, maar wel vegetarisch en bizar lekker. Als het tegenkomt en van zoetigheid houd: bindend koop advies.Joe & Seph

Ken je de Joekel ijsjes nog van vroeger? Die moest je zelf invriezen en dan open knippen. Dit is hetzelfde maar dan met lekkere guave smaak. Ze komen net als de Dandies van Vegi Deli.Veggiedeli

Dit zijn dus de Dandies, het zijn veganistische marshmallows en het is bij far het lekkerste vegan snoep wat ik ooit gegeten heb. Ze zijn niet goedkoop maar elke cent waard. Mijn review van toen vind je hier terug.Veggiedeli

Dit is mijn favoriete dropslang van Terra Sana. Je vindt ze in de meeste natuurvoedingszaken. Koop vooral de zoute drop. Die is geweldig.TerraSana

Dan dadels, is dat snoep? Nou goede dadels wel. Deze zachte dadels smaken namelijk naar karamel. Ik weet niet hoe Yogi en Yousef het voor elkaar krijgen maar ze steken met kop en schouders boven de andere dadels uit.FoodWeLove

Booja booja vegan chocolade truffels. Verder commentaar is eigenlijk niet nodig, ze zijn geweldig lekker.choco09

Net als Willie. Hij trok ooit het oerwoud in op zoek naar geweldig cacao, het is hem gelukt en nu maakt hij daar geweldige chocolade van.Willie's Cacao

Dit zijn suikervrije snoepjes van Peppersmith! Ze heten Tingz en ze zijn lekker.Peppersmith

Net als hun kauwgom. Vooral de fine English koop ik graag als ik zeker wil zijn van een frisse adem.Peppersmith

Rawfood Vena verkoopt Mulu chocolade, dit zijn de chocolate buttons.Mulu

Maitre Mathis

Deze chocolade kun je soms vinden in het snoepschap of het allergenenschap bij AH. De verpakking is inmiddels een beetje veranderd maar de smaak is hetzelfde.

Witte chocolade zonder melk, volgens mij te vinden bij Vegi Deli en ook bij vegan supermarktketen Veganz en andere speciaal zaken.witte-schakalode-hele-noot-100g

Weer een geval van geen paaseitjes, maar chocolade balletjes! Dit zijn de love rocks van Lovechock.IMG_2570[1]

Deze muesli balletjes van Made Good kun je zeker opsnoepen.IMG_2758[1]

Goody Good Stuff is verkrijgbaar bij iedere supermarkt en ze zijn erg lekker. Mijn review van deze snoepjes vind je hier.Goody Good Stuff

Vivani heeft heel veel verschillende soorten vegan chocolade, deze reepjes met verschillende smaken zijn lekker en je kunt er gerust een opeten, ze zijn niet zo groot.Viviani2

De special edition Tony’s zijn altijd leuk. Dit was die met rozemarijn en die met drop. Die met rozemarijn kun je nog kopen, die met drop is tot op heden nog niet terug gekeerd. Bummer! Gelukkig zijn er nog zat andere smaken, o.a. discodip, yoghurt rozemarijn en merengue kers. Vooral puur-amandel-zeezout vind ik de laatste tijd heel erg lekker.IMG_3157[1]

Dit is nog een amandel-zeezoutreep en deze vind ik stiekem nog lekkerder dan die van Tony. Het heeft een nog net een iets hoger cacaogehalte en een hele lekkere crunch. Taza is mijn favoriete chocolademerk geworden.
Taza05

Taza03

Dit zijn fruitgummi’s van Yum Earth, die ook hele lekkere fruitig lolly’s hebben. Je kunt ze vinden bij Marqt en bij sommige sportscholen! Mijn review vind je hier.IMG_0246[1]

IMG_0245[1]

Deze Vegoreep met hele hazelnoten is de bom. Je vindt hem bij iedere Ekoplaza. En Hij. Gaat. Altijd. Op. Uhu.IMG_0241[1]

Seed and Bean heeft ook hele lekkere chocolade ik leerde ze kennen op het Chocolade festival en toen was het hek van de dam. Mijn review vind je hier.IMG_5303[1]

Een speciale vermelding waard is de Vegan Tuck Box. Een Engelse uitvinden maar ze bezorgen in Nederland. Er zitten allerlei snackjes en snoepjes in. Van merken die je vast nog niet kent. Heel leuk om te proberen. Mijn ervaringen lees je hier.IMG_5549[1]

Pinda en dadel- en kokoschocolaatjes. Niiiice. Mijn review vind je hier.IMG_5921[1]IMG_5962[1]

Food 2 Smile is suikervrij. Ze zijn gezoet met fruit of zoetstoffen die niet omstreden zijn. Ze zijn nu ook te koop bij de Plus supermarkt. Wat ik er van vond lees je hier.IMG_5851[1]

IMG_5904[1]

Nakd ken je vast al van de repen maar ze hebben nu ook nibbles. Een soort tumtums gemaakt van fruit en noten.IMG_6338[1]

Chocolade die zichzelf tegengif noemt. Geniaal gevonden. Mijn mening vind je hier.IMG_6745[1]

Lenny en Larry hebben koekjes gemaakt die helemaal vol zitten met eiwit. Ik probeerde ze uit.
IMG_6564[1]

Deze fruitgummi’s in de vorm van mediterende beertjes zijn ontzettend schattig en ontzettend lekker. Dit is mijn blogpost daarover.IMG_7179[1]

Katja maakte al het snoep geschikt voor vegetariërs en een gedeelte ook voor veganisten. Dat is tof, en ik maakte er een blogpost over.IMG_7108[1]

Chocodelic bedacht bonbons en ik probeerde ze uit. Dit mijn favoriet. De kokos variant. Meer lees je hier. IMG_7363[1]

Hoe cool is dit? Iemand die zelf de meest geweldige candybars bedenkt en maakt van de beste ingrediënten. Petje af. rp_IMG_71681-1024x683.jpg

IMG_7235[1]

Toen was het even stil op snoepgebied en attendeerde iemand mij erop dat een merk dat De Bron heette vegan marshmallows maakte. Daar moest ik meer van weten.
debron10

debron04

 

fruitcubes

Panda dropOok Pandadrop is overigens vrij van gelatine en vaak ook geheel plantaardig. Het is een van mijn favoriete soorten drop. Ook de fruit cubes berry mix vind ik erg lekker, je vindt die bij AH (ook vegan).

.

Nog niet genoeg snoep opties gevonden in deze blogpost? Dan verwijs ik je met alle liefde door naar Gewoon Vegan. Waar Martine allerlei vegan opties keurig bijhoudt, waaronder, je raad het al: snoep!

Posted by on 21 juli, 2016

4 Comments

 • Annemiek

  22 juli, 2016

  Leuk overzicht, dank je!

 • Lindsay @ Bewust Groener

  24 juli, 2016

  Hemeltjelief wat een lijst haha!! Veel merken kende ik al, maar ik denk dat Lovechock (de balletjes) en de goody goods toch een grote favoriet blijven. Naast nakd. En de moo chocolade. En… nouja 🙂 veel.

  • Laurie

   24 juli, 2016

   Ja het word moeilijk een absolute favoriet aan te wijzen. Zoveel keus is er. Dat is een goed teken. 🙂

LEAVE A COMMENT