Roze Bunker limonade

Dragon sour @ Lauriekoek.nlMet een glas limonade van Roze bunker in de hand verklaar ik het limonadeseizoen voor geopend. Ja het limonadeseizoen, vergeet rokjes, zonnebrillen of terrassen. Ik zit graag met een glas limonade in de hand in mijn spiksplinternieuwe achtertuin. Nog geen plant te zien maar dat mag de pret niet drukken.

Roze bunker

Roze bunker is ontwikkeld door fruitslagers vanuit de verwondering dat er zoveel water wordt rondgereden door vrachtwagens. Frisdrank is eigenlijk al aangelengde limonade. Die frisdrank wordt ook nog eens gemaakt met onbekende ingrediënten uit een ver buitenland. Zij bedachten dus limonade waarmee je “frisdrank uit de kraan” maakt, een fles staat voor een krat frisdrank.

Lokaal, biologisch, voedselbos

De siropen worden gemaakt van lokaal, biologisch, gered en geplukte ingrediënten. Ze komt de madame Jeanette peper gewoon uit Nederland., komt de bosmunt en straks ook de peer van de bosmunt-peersiroop uit een door de fruitslagers aangeplante pluktuin. De frambozen worden van een zielig einde op de vuilnisbelt gered en ga zo maar door.

Mijn smaaknotities bij Roze bunker

Natuurlijk was ik heel benieuwd naar hoe dat zou smaken. Ik mocht vier smaken uitproberen en die heb ik afgelopen tijd geproefd. Bepaald geen straf kan ik je verklappen. Dit zijn mijn smaak notities.Dragon sour @ Lauriekoek.nl

Peer bosmunt

Dit geeft instant perenijsjesassociaties. De munt doet de perensmaak nog beter uitkomen in het standaard perenijsje het geval is.Dragon sour @ Lauriekoek.nl

Madame gember

Hiervan kreeg ik direct prikkel in de neus van de madame Jeanette, die daarna wegvalt. De warmfrisse smaak van gember is goed aanwezig. Als gemberliefhebber ben ik fan.

Dragon sour

Als je hier aan ruikt kun je het niet direct thuisbrengen. Het heeft een aanwezig zuurtje en smaakt kruidig naar dragon, venkel en lavendel. Waar lavendel in veel siropen amper te proeven is, is hij hier wel echt aanwezig. De smaakcombinatie doet mij aan kruidenthee denken.

Framboos laos

Deze smaakt een beetje diksapachtig. De laos is erg op de achtergrond aanwezig.Dragon sour @ Lauriekoek.nl

Zoals je kunt lezen is het niet altijd kindersiroop. Op sommige flessen staat ook een suggestie voor een cocktail met of zonder alcohol. Met, maar ook zonder alcohol zijn het uitstekende drankjes. Er zijn trouwens nog meer smaken dan de vier smaken die ik heb geprobeerd. Smaken zoals citrus basilicum, vlierbloesem en wilde ijsthee.

Verkoopadressen van de siroop maar ook waar je het kunt bestellen in de horeca vind je op de website van Roze Bunker

Posted by on 31 maart, 2021

1 Comment

  • Miriam

    8 mei, 2021

    Leuk om te lezen! Hier groot fan van de circulaire frisdranken 🙂 Als we allemaal een beetje zouden doen wat Roze Bunker doet, zou de wereld er echt prachtig uitzien!

LEAVE A COMMENT