Seed and Bean Chocolade

IMG_5303[1]
Niet al te lang geleden was ik op het Chocoa festival. Aldaar laaide mijn liefde voor chocolade weer helemaal op. Ook ontdekte ik er merken die ik tot heden toe nog niet kende maar die wel in Nederland verkrijgbaar zijn. Een ervan was het Britse merk Seed and Bean.

Seed and Bean is biologisch, fair trade en 10 van de 15 verschillende varianten zijn ook geschikt voor veganisten. Die varianten herken je heel gemakkelijk want daar staat het Vegan Society logo duidelijk op de voorkant. Seed & Bean heeft chocolade zonder en met toegevoegde smaken. Ik heb voor deze review gekozen voor 4 soorten chocolade met een toegevoegde smaak.

IMG_5322[1]
Cornish Seasalt

Persoonlijk ben ik dol op de combinatie van zeezout/chocolade. Het maakt dat de chocolade iets extra zoetigs krijgt, terwijl je dat juist niet verwacht bij die combinatie. Deze reep smaakt bijna zoals melkchocolade terwijl het toch echt een pure reep is. Er is geen melk aan te pas gekomen. Heel bijzonder!

IMG_5320[1]
Raspberry and Coconut

Deze heeft een lichte kokossmaak in combinatie met een een hele lekkere sterke frambozensmaak. Ondanks deze toevoeging, proef je tegelijk de chocolade ook nog goed.

IMG_5319[1]
Madarin and Ginger

Dit is een reep voor de echte gemberliefhebber, want hij heeft echt pit gekregen door de gember. Er zit een lichte mandarijnensmaak bij, maar de gember overheerst.

IMG_5323[1]
Lemon and Poppyseed

De reep met citroen en maanzaad smaakt naar citroentaart, maar dan in witte-chocoladevorm. Het maanzaad geeft het een lichte crunch wat het bijzonder en lekker maakt.

 

 

Het jasje van Seed and Bean chocolade is trouwens ook heel speciaal, het is gemaakt van een speciaal soort cellulose gemaakt van houtpulp. Het is helemaal biologisch afbreekbaar. De Ethical Company Organisation heeft het bedrijf van Seed and Bean beoordeeld op criteria als mensenrechten, milieu en dierenrechten en kwam daarbij uit op de maximale score van 100%. Ze zijn dus heel goed bezig. Geen enkele snoep fabrikant haalde eerder zo’n hoge score.

Je kunt Seed and Bean kopen bij onder andere De Tuinen, Stach en Bommels Conserven. Een reep kost ongeveer € 3,-.

Posted by on 21 april, 2015

2 Comments

 • Amy

  23 april, 2015

  En het leuke is: Supermarkt DEEN verkoopt nu ook vier varianten! Extra puur, melk, puur met lavendel en cornish sea salt + lime! 😀

  • Laurie

   23 april, 2015

   Echt waar? Leuk! Bedankt voor de tip!

LEAVE A COMMENT