Chocodelic Bonbons

Chocodelic Bonbons @ Lauriekoek.nl Afgelopen koningsdag heb ik lekker binnen doorgebracht met de tv en een goed boek. En voorruit ook wat chocolaatjes voor het verhogen van de persoonlijke feestvreugde. Het kan slechter toch? Ik ging voor de bonbons van Chocodelic. Ik probeerde 3 soorten uit. 

Zoals je misschien op de onderstaande foto was opgevallen, ik kon me niet inhouden voor de foto’s vandaar het ongelijke aantal balletjes per bakje. Haha. De met wit omhulde balletjes zijn de choco coco variant, met kokos. Daarnaast zijn er nog balletjes omhuld met chiazaad en banaan  (banana baobab bonbons) en choco chia truffels die dus niet met chiazaad zijn gecoat, maar met rauwe cacao (om het overzichtelijk te houden.Chocodelic Bonbons @ Lauriekoek.nl

Guilt-free

De bonbons zijn raw, biologisch, glutenvrij en veganistisch. Ze zijn dus gezoet met ahorn- en kokosbloesemsiroop. Op het doosje staat guilt-free. Een week geleden las ik op iemand Twitter timeline “elke keer dat iemand guilt-free zegt wordt ergens een onschuldige avocado niet meer rijp” ik heb hardop gelachen. Ik zou zeggen trek je daar maar niet zoveel van aan. Eet deze chocolaatjes en eet ook gewoon die avocado. Hoppakee.

Goed, wat vind ik van de chocolaatjes? Mijn onbetwiste favoriet is de choco coco, dat is schijnbaar echt mijn favoriete combinatie van afgelopen tijd. Je proeft ook echt de kokosolie en dat geeft het iets romigs. Banana baobab is zoals ik al eerder zei gecoat met chiazaad, even je tanden checken dus voordat je de deur uit moet, want die zaadjes willen daar nog wel eens wat langer blijven plakken dan gewenst. Ze smaken trouwens echt naar banaan, zoet dus. De choco chia heeft ook iets fruitigs en een lichte banaansmaak. Grappig genoeg zit het er niet in, misschien is het de combi van citrus en kaneel die mij een beetje aan banaan doet denken?

Voedzaam

De chocolaatjes geven een gezond gevoel als je ze eet, ze hebben iets voedzaams door de toevoeging van chia en het ik vind het moeilijk om een doosje in een keer leeg te eten. Ze doen me denken aan wat sommige mensen blissballs noemen. Je weet wel die balletjes gemaakt van noten, kokos, dadels en bijvoorbeeld rauwe cacao. Als je die lekker vindt, vind je deze ook lekker. Mocht je niet zo van de smaak van rauwe cacao houden: die zit niet aan deze bonbons. Je kunt ze dus gerust uitproberen, er zit geen uitgesproken bittere smaak aan die sommige mensen onaangenaam vinden (ik vind dat dan juist weer lekker).
Chocodelic Bonbons @ Lauriekoek.nl

Je vindt de Chocodelic bonbons bij de betere natuurwinkel, Ekoplaza en op de website van Chocodelic zelf (waar ook een keur aan andere chocolaatjes en repen zijn te vinden).

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 29 april, 2016

1 Comment

LEAVE A COMMENT