Kändi

Kändi @ Lauriekoek.nl
Er is weinig wat mij zo blij maakt als chocolade. Ik was dan ook totaal in mijn nopjes toen ik deze envelop in de brievenbus vond. Het was een druilerige dag, die in een klap weer goed werd gemaakt door chocolade, al dan niet in combinatie van thee en een goed boek. Het zijn de repen van Kändi handgemaakt en veel lekkerder dan de standaard candybar uit de winkel.

Ze zijn ook leuk verpakt in karton, de etiketten vind ik ook erg mooi. Ik probeerde de smaken mango-kokos, kranschberry, en PiNATZ. Dat laatste is met een π dus, iets wat de echte nerds zeker gaat bekoren. Zelf moest ik even nadenken en toen realiseerde ik mij dat het iets met pinda’s moest zijn.
Kändi @ Lauriekoek.nl

Alle Kändi repen zijn geschikt voor veganisten, er zitten geen dierlijke ingrediënten in tegenstelling tot gewone candybars. De chocolade is single origin. Duurzaamheid is belangrijk voor Florian, de maker van de repen. Ingrediënten zijn dis ook vaak biologisch. Op de Kändi website kun je ook precies vinden wat waarvandaan komt. Transparant! En geen palmolie, bedrijven die geen palmolie gebruiken krijgen van mij extra bonuspunten.

Witte chocolade

Dit was een klein stukje witte chocolade. Ik ben meestal niet zo van de veganistische witte chocolade, maar deze was best ok, romig, bijna een beetje citroenachtig van smaak.
Kändi @ Lauriekoek.nl

Doosjes

Zo ziet een geopend doosje eruit, twee reepjes, je zou dus kunnen delen. In theorie. Hihi.
Kändi @ Lauriekoek.nl

Kändi @ Lauriekoek.nl

PiNATZ

Als eerste probeerde ik PiNATZ, donkere cashew-karamel met pinda’s en een beetje zeezout superlekker. Ik krijg gewoon weer honger nu ik de foto’s zie.Kändi @ Lauriekoek.nl

Kändi @ Lauriekoek.nl

Kranschberry

Dit is mijn favoriet: de Kranschberry. Deze reep is met gepofte rijst en een echte frambozen smaak. De rijst geeft crunch en de frambozen maken het zo lekker fruitig. Zo’n lekkere combinatie van chocolade en fruit heb ik al een hele tijd niet meer gehad. Awesome. Kändi @ Lauriekoek.nl

Mango-Kokos

Tot slot de kokosreep, een beetje bounty-achtig, maar dan wel met mango en niet te zoet. De klassieke bounty vind ik daarom mwah, maar deze vind ik top.
Kändi @ Lauriekoek.nl

Kändi @ Lauriekoek.nl
.
Per verpakking vind je 2 reepjes van 30 á 40 gram. Een verpakking kost €5,50. De Kändi reepjes zijn te koop bij verschillende winkels, waaronder Vega-Life, Vegabond en Beter en Leuk (allen in Amsterdam). Maar Kändi heeft ook een webshop. Kijk voor meer informatie op de Kändi website.

Posted by on 4 april, 2016

LEAVE A COMMENT