Joe & Seph’s Popcorn

Joe & SephLaatst ontdekte ik bij Sweet Sugar Hill in Arnhem een nieuw merk popcorn afkomstig uit Engeland. Het is handgemaakt, gepoft met lucht en verkrijgbaar een veel smaken (zowel hartig als zoet). Het meeste hiervan is vegetarisch (veganistische varianten zijn er nog niet, maar worden in de toekomst niet uitgesloten) en zonder gluten. Deze popcorn is te koop bij kleine winkeltjes zoals delicatessenzaken. Het is dus even goed zoeken. 

De popcorn smaken zijn grofweg in twee categorieen te verdelen: Zoet en hartig. Zoete popcorn is overgoten met karamel en soms nog een andere smaak die bij de karamel past. Deze zijn daardoor vaak ook sticky, knapperig en krokant van structuur. De hartige popcorn is (zoals je misschien al doet vermoeden) niet overgoten met karamel en hebben vaak zoutige smaken van bijvoobeeld kaas en kruiden. Deze zijn door het ontbreken van het suikerlaagje minder knapperig en niet zoet. De popcorn is koud prima te eten, maar je kunt het ook even opwarmen in de oven.

Ik testte een aantal verschillende smaken, waaronder:

Karamel, macchiato met schotse whisky
Lekkere popcorn. Absoluut mijn favoriet. Koffie met whisky is een goede combinatie en je proeft alle ingrediënten ook goed.Joe & Seph

Karamel met hazelnoot en honing
Zoet van smaak. Ik proef een vleugje hazelnoot als ik heel erg mijn best doe, de honing valt ook enigszins weg tegen de karamel.

Karamel met pindakaas
De smaak van pinda’s komt veel beter naar voren dan de hazelnoten in de versie hierboven. Een goede combinatie.

Karamel met zwarte peper
Deze popcorn is eveneens zoet en heeft een krachtige peperige nasmaak. Not for the faint at heart.

Toffee, appel en kaneel
Dit smaakt zoals verwacht naar appel en kaneel en gek genoeg ook nog een beetje naar rozijnen.Joe & Seph

Karamel met zeezout
Zeezout versterkt zoete smaken, het klinkt raar maar het werkt echt zo, dat merk je ook als je deze popcorn eet.

Joe & SephMozzarella met peper
Een hartige popcorn. Deze is minder knapperig dat de karamelvariant. Het smaakt gewoonweg hartig, maar ook een beetje zoetig door de peper.

Auverne cremeux, blauwe kaas met walnoot en selderij
Deze popcorn heeft dankzij de blauwe kaas een hele scherpe kaassmaak, veel scherper dat bijvoorbeeld chips met kaassmaak. Voor de echte liefhebbers.

De slogan van deze popcorn luidt: “Als je het niet lekker vind eet ik mijn hoed op”. Nou hoeden hoeven niet te worden opgegeten, want een aantal van verschillende smaken popcorn die het assortiment rijk is, behoren toch echt tot de lekkerste die ik ooit gehad heb. Een ware snoeperij! Meer informatie vind je op de website van Joe & Seph. Zakelijke interesse? In Nederland wordt het gedistribueerd door GoldstarDeli.

Posted by on 5 november, 2013

LEAVE A COMMENT