Antidote Chocolade

antidote chocolade @ Lauriekoek.nl
Nu de feestdagen weer in aantocht zijn is chocolade weer overal. Maar om eerlijk te zijn: van mij mag chocolade altijd. Ik heb nu weer iets nieuws ontdekt: Antidote chocolade. Juist, vrij vertaald betekent dat tegengif. Volgens de oprichters van het merk is chocolade namelijk het ultieme tegengif. Ik ben geneigd dat met ze eens te zijn.

Antidote chocolade 50/50 rauwe en gebrande chocolade

Vrijwel elke reep is een mengsel van 50 procent rauwe bonen en 50 procent gebrande bonen. Zo krijg je dat bittertje wat ik zo bijzonder vind aan rauwe cacao, maar het is net iets minder in your face. Een slim idee. De repen hebben allemaal hoge cacao percentages tussen de 73 en 84 procent en zijn minimaal gezoet. Zelf geven de oprichters ook aan dat belangrijk te vinden, omdat de smaak van de chocolade zo het beste naar voren komt.
antidote chocolade @ Lauriekoek.nl

Bean to bar

De chocolade is biologisch en word geproduceerd in Ecuador. Ook de eventuele andere ingrediënten die in de repen gaan worden daar vandaan gehaald. De repen worden dus mede om die reden ook in Ecuador gemaakt. Dat heet bean to bar. Het mag misschien geen fair trade worden genoemd, maar er wordt wel aandacht besteed aan het onderhouden van goede banden.

veganistisch en glutenvrij

De chocolade is geschikt voor veganisten en is glutenvrij. Hij is gemaakt in de vorm van een soort pillen doordrukstrip, wat ik goed bedacht vind. Op de verpakking staan redenen om chocolade te eten. Op de achterkant van elke chocolade staat een god, zo staat op de verpakking van de banaan-cayennesmaak Hestia en op de 100% cacaco reep Tonacatecuhti. Gelukkig hoef ik dat laatste niet uit te spreken!antidote chocolade @ Lauriekoek.nl

antidote chocolade @ Lauriekoek.nl
Als er extra ingrediënten aan de chocolade toegevoegd zijn, kun je dat goed zien, dit is de achterkant van de koffie-kardemomreep. Je ziet de stukjes koffie en kardemom.
antidote chocolade @ Lauriekoek.nl

100% cacao hartig en aards

Het grappige vind ik de waarschuwing op de 100% reep. Het is waar dat je hem alleen moet kiezen als je een kenner bent. Hoe hoger het cacao percentage, hoe minder suiker, bij 100% is er dus geen plaats meer voor suiker. Het is honderd procent chocolade. Het is niet zoet meer, zoals de meeste mensen dat wel gewend zijn. Het wordt bijna iets hartigs, het is heel aards. Het is heel bijzonder, maar zeker niet iets voor iedereen. Aan de andere kant, je zal er een keer achter moeten komen of het iets voor jou is, en de enige manier om daar achter te komen is het proberen.
antidote chocolade @ Lauriekoek.nl
Van de smaken die ik heb uitgeprobeerd (100%, cayenne-banaan, koffie-kardemom en vanille met nibs) is koffie-kardemom hier als winnaar uit de bus gekomen. De subtiele koffiesmaak en de aanwezige, maar gelukkig niet overheersende kardemom is geweldig. Je proeft de chocolade ook nog goed, het zijn niet alleen de smaakmakers die je proeft.

De vanille met nibs is ook erg lekker, zeker niet te zoet, de vanille is subtiel. Vaak vind ik vanille toevoegen een zwaktebod om de smaak van de chocolade die ik juist zo lekker vind te verdoezelen,maar voor deze reep maak ik heel graag een uitzondering. Banaan-cayenne is tenslotte niet heel erg aan mij besteed. Ik kan niet tegen rode peper, ook niet tegen een klein beetje en hiervan komt de stoom uit mijn oren en breekt het zweet me uit. Voor liefhebbers van pittig eten dus, de stukjes banaan zijn erg lekker. Mijn peperminnende vriend vind ik hem wel erg lekker.

Je vindt de Antidote chocolade bij High Five Company Chocolate in de webshop en bij winkels zoals Mimint. De website van Antidote zelf vind je hier.

Posted by on 3 december, 2015

1 Comment

  • Martin

    2 juni, 2017

    Goed verhaal. Raw is chocolade altijd beter maar inderdaad wel teveel voor sommige mensen. Geniet er van.

LEAVE A COMMENT