Yum Earth Organics

IMG_4779[1] Als ik een ding geen straf vind is het wel het eten van een snoepje. Het kost me dan ook geen enkele moeite deze lolly’s en fruitgums van Yum Earth Organics op te eten. Yum Earth Organics is sinds kort in Nederland verkrijgbaar.

Het is een Amerikaans merk, opgericht door twee vaders die graag zelf snoep wilde maken zonder kunstmatige kleur geur en smaakstoffen. De snoepjes zijn biologisch, veganistisch en vrij van een hoop allergenen waaronder gluten, soja en pinda’s. Het snoep is gezoet met bruine rijststroop en rietsuiker en is gemaakt met echte fruitextracten.

Ik probeerde onder andere de zachte fruit snoepjes. Dit zijn gel-achtige snoepjes, uiteraard zonder gelatine (want gelatine wordt gemaakt van dierenbotten) en in de vorm van verschillende soorten fruit: kers, banaan, aardbei en perzik. De snoepjes zijn iets steviger dan de gebruikelijke welbekende fruitgums, die wel gelatine bevatten, maar dit vind ik eigenlijk niet zo erg. Ze smaken namelijk heel lekker, fruitig en zoet. De verschillende soorten vormen snoepjes hebben ook echt verschillende smaken.
IMG_4781[1] IMG_0246[1]
De lolly’s van Yum Earth Organics zijn individueel verpakt en doen denken aan de lolly’s die ik vroeger at, alleen smaken deze lolly’s wel veel beter. Ze hebben een felle kleur en een lekkere fruitige smaak. Iedere verpakking bevat 4 verschillende soorten smaken, Strawberry Smash bijvoorbeeld en Very Very Cherry of Pomegranate Pucker. Alle lolly’s bevatten net als de fruit snacks vitamine C. Er zijn ook Vitamin C Pops verkrijgbaar en die bevatten zelfs extra vitamine C (80% adh). Daar proef je overigens verder niets van.
IMG_0242[1]IMG_0245[1]
Het merk Yum Earth Organics word geïmporteerd door Better Candy. Een zakje lolly’s kost € 3,50 en de fruitsnacks € 2,25. Je kunt ze bestellen in de webwinkel van Better Candy.

Posted by on 14 januari, 2015

LEAVE A COMMENT