Willie’s Cacao

Willie's CacaoEen behoorlijke tijd geleden was er op de Nederlandse televisie een serie over een man die de beste chocolade wilde gaan maken. De man, Willie genaamd nam een extra hypotheek op zijn huis, bedacht vervolgens zelf de beste machine om zijn cacao te verwerken en ging op reis naar zijn plantages. Kortom, een groot avontuur. Lange tijd dacht ik dat ik dat zijn chocolade alleen in Engeland verkrijgbaar zou zijn, dat was tot ik Bommels Conserven tegenkwam op het internet. Zij hebben chocolade van Willie in het assortiment, waardoor het nu ook voor de Nederlandse markt bereikbaar is.

De chocolade is single-estate. Dat betekent dat alle cacao dat in een product is verwerkt van één en dezelfde plantage komt. De smaak is daarom ook bijzonder. Normale chocolade is altijd een mengsel van meerdere soorten bonen uit verschillende landen. Deze chocolade niet, daardoor zijn bepaalde unieke eigenschappen behouden gebleven. Een reep van Willie weegt 50 gram.

Ik mocht een paar soorten chocolade proberen.

Willie's CacaoVenezuelan Gold 72%
Chocolade uit Venezuela met zachte, notige tonen.

Milk of the Gods
De chocolade bevat zoals de naam al zegt melk en is daarom als enige van de vier niet geschikt voor veganisten. Deze chocolade komt eveneens uit Venezuela. Voor een melkchocolade is hij wel lekker op smaak, maar niet zo mierzoet als menig supermarktreep en dat kan ik erg waarderen.

Ginger Lime
De chocolade komt uit Sierra Leone en heeft als toevoegingen stemgember en een piepklein beetje limoenolie voor een exotische smaak. Gember is iets wat ik sowieso erg lekker vind en wat ook bijzonder goed combineert met deze chocolade.

Indonesian Gold 69%
Chocolade met een zachte karamelachtige smaak.Willie's Cacao

In Nederland is de chocolade van Willie’s Cacao dus verkrijgbaar bij Bommels Conserven. Meer over Bommels Conserven vind je op hun website. Filmpjes over waar de chocolade precies vandaan komt en hoe het wordt gemaakt kun je vinden op de website van Willie.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 18 december, 2013

LEAVE A COMMENT