Laurie

Ik zal mezelf even voorstellen: Ik ben Laurie, ik woon in Amsterdam in een klein maar fijn flatje met mijn vriend Maarten en twee katten. hier op Lauriekoek deel ik al mijn tips, trucs en geheimen met je. Nou ja als ze over eten gaan en over eten heb ik een hele hoop te vertellen heb ik gemerkt. Lauriekoek bestaat namelijk al 7 jaar.

Dol op koken en eten

Ik kook graag, ben dol op boeken en kookboeken, ga graag naar restaurants en als ik in de supermarkt iets nieuws ontdek dan probeer ik dat graag uit. De keuken is mijn favoriete ruimte in mijn huis. Er staat altijd wel een pan te pruttelen op het vuur, een apparaat te brommen op het aanrecht of een taart in de oven. In het weekend bezoek ik graag de markt of de toko. Terwijl ik kook luister ik ook graag naar een podcast. Contant leer ik nieuwe dingen die ik op Lauriekoek heel graag deel.

Duurzaamheid is belangrijk

Duurzaamheid vind ik ook belangrijk, ik ben niet perfect, maar als ik ergens een goed groen alternatief voor kan vinden doe ik dat graag. Ik sleep overal mijn herbruikbare boodschappen netjes, eigen boodschappentas en waterfles mee naar doe. Onderwerpen als biologisch, zero waste, lokaal eten en slow food hebben mijn aandacht.

Ik ben een echte foodie

Het grootste gedeelte van mijn leven ben ik vegetariër, ik eet geen vlees of vis. Waar je dan vroeger volgens de echte culisnobs geen echte foodie kan zijn merk ik dat dat idee nu gelukkig echt aan het kantelen is. Iets waar ik blij mee ben. Smaak gaat bij mij boven alles, hoe vegetarisch, veganistisch of duurzaam of bijzonder een product ook is. Het moet vooral lekker zijn, als iets niet lekker is ben ik daar heel altijd eerlijk over.

Heb je een tip voor mij? Een opmerking of een vraag? Je kunt altijd contact met mij opnemen. Kijk daarvoor op mijn contactpagina.

Volg mij ook op Instagram, Pinterest, Bloglovin Facebook of Twitter en blijf op de hoogte.

 

Posted by on 1 januari, 2013

16 Comments

 • Jet Algra

  4 september, 2013

  Hoi

  wij zijn een paar maanden gelede met onze webshop gestart en onze slogan is:
  Betaalbare luxe voor thuis met een groen accent.

  Misschien vind je het leuk om eens een kijkje te nemen, ben benieuwd naar je reactie!

  Groetjes Homezy,

  Jet

 • hannah christina

  8 september, 2013

  HOi Laurie!
  Gister in de groene vos elkaar ontmoet.
  Toffe site dit, ik ga zeker volgen.
  Succes!
  Hannahdingen

 • Sophie

  4 mei, 2014

  Ik heb net je blog ontdekt & het is een coole blog. Groetjes vaneen Foodie uit Mechelen!

  • Laurie

   4 mei, 2014

   Welkom! En bedankt voor je compliment. :-)

 • Sophie

  4 mei, 2014

  Ik heb net je blog ontdekt & het is een coole blog.

  Groetjes van een Foodie uit Mechelen!

 • Marjolijn Jongen

  19 juni, 2014

  Beste Laurie,

  Allereerst bedankt voor je leuke en informatieve blog van Louland.
  Ook ik heb diverse producten van hun die ik gebruik en ik vind ze allemaal even heerlijk en gelukkig ook eerlijk en duurzaam voor mens, dier en milieu.
  Naast de producten van Louland gebruik ik ook diverse producten van olijfoliezeep nederland, ook biologisch, vegetarisch/veganistisch en heerlijk voor huid en haar.
  Wie weet een idee om daar ook iets over te schrijven. Dit bedrijf maakt ook gebruik van de waardekaart.nl en dit is alleen voor bedrijven die duurzaam zijn en respect voor mens, dier en milieu hebben.

  Je hebt er een nieuwe lezer bij.
  Groet, Marjolijn

 • Jolie Bicknese

  6 juli, 2014

  Beste Laurie,

  Wat een leuke blog! Ik zal je graag volgen -“wij van De Kruidenapotheek” zijn helemaal in voor groen-gezond-bio-natural-fair(trade)!

  Jolie, een fan!

 • Marjolein

  28 oktober, 2014

  Wauw! cool en fris nieuw design Laurie! Groetjes, Marjolein

 • Nel De Jongh

  17 januari, 2015

  Mocht een kookboek uit kiezen als prijs bij de p.c. loterij heb jou boek gekozen omdat ik zo gezond mogelijk eet en veel groente en fruit eet ben benieuwd wat ik er allemaal mee kan

 • Desiree

  14 juli, 2018

  Wat een leuke blog heb je! Moest ik even kwijt :)

  • Laurie

   14 juli, 2018

   Ah wat aardig dat je dat komt zeggen! Dank je! :-)

 • Martha

  12 november, 2018

  Wat kan je heel leuk schrijven. En de recepten zijn ook goed te maken. Om die reden volg ik je graag.

  • Laurie

   12 november, 2018

   Wat een complimenten! Dank je wel.

 • Pros Van Heddegem

  9 september, 2021

  Bedankt voor de tip over het onderhoud van een Lodge-pan (Sarah Lohman, Etsy)! Dankzij die heldere, korte, prettige onderhoud- en restauratievideo’s kan ik mijn oude, roestige Lodgepan uit de kelder opdiepen en nieuw leven in blazen. N.B.: ze zijn loodzwaar, die pannen. :-)
  (De uitleg – ruim tien jaar terug – over het onderhoud van Lodge-pannen op de seriouseats-site was bovenal tekstueel, wel degelijk, maar vooral omslachtig: praktisch is anders)

  • Laurie

   9 september, 2021

   Wat goed om te lezen! Dit is precies wat ik hoop als ik een blogpost schrijf, dat iemand er echt wat aan heeft. Lodge pannen en gietijzerenpannen in het algemeen zijn inderdaad zwaar. Als een spatel of een tang gebruikt bij het koken hoef je ze verder ook weinig op te tillen.
   Sarah Lohman is een historicus en schrijfster waar ik veel bewondering voor is. Ze kan inderdaad prima en helder schrijven. Mocht je ooit in New York zijn, ik geloof dat ze cursussen geeft in koken met open vuur.

LEAVE A COMMENT