Ridiculously Good

IMG_5921[1]
In de mailbox van mijn blog vind ik vrijwel dagelijks mail. Persberichten bijvoorbeeld, over terrasverwarming, garnalenpelfeesten, vleespakketten voor op de barbecue. Dat is kortom niet veel soeps, maar af en toe, af en toe vind ik er een pareltje tussen. Zo tipte mij iemand een bedrijf dat raw bounty’s maakte. Kijk dat klonk mij als muziek in de oren.
IMG_5957[1]
Het bleken trouwens bij nadere inspectie geen bounty’s, zoals de klassieke candybar maar een soort pindakaas-dadelcups en cups gevuld met romige kokos. De cups zijn gemaakt met rauwe chocolade en verpakt in een vrolijk doosje met een olifantje met roze vleugels erop. In het doosje vind je twee individueel verpakte chocolaatjes. Ik heb ze even voor jullie doorgesneden, zodat je de vulling goed kunt zien.
IMG_5962[1]
Maar, belangrijker is natuurlijk de smaak. Die is verrukkelijk! De dadel-pindakaaschocolaatjes zijn niet te zoet, wat ik vrij snel het geval vind bij peanutbutter cups. Ook zijn ze omhuld met pure chocolade en niet met melkchocolade of rijstmelk chocolade. Pure chocolade vind ik op een of andere manier beter bij pindkaas passen. De dadel is een goede toevoeging. De variant met romige kokos is ook erg lekker, het lijkt inderdaad op de befaamde bounty, lekker met de zoetheid en de crunch van de kokos. De normale bounty die je in de supermarkt koopt is natuurlijk niet biologisch, deze natuurlijk lekker wel.
IMG_5963[1]
De chocolade wordt gemaakt in Haarlem en volgens de rawfood principes, dus niet verwarmd boven de 42 graden. De chocolaatjes zijn gezoet met honing, palmsuiker en lacuma. Niet alleen de ingrediënten van de chocolaatjes zijn duurzaam, ook de verpakking, die is namelijk gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic en verantwoord papier.

Je kunt Ridicously Good onder andere vinden in winkels zoals Gimsel in Rotterdam, Delicious Food in Amsterdam. Voor een volledig overzicht van de verkoopadressen kun je kijken op de website van Ridicously Good.

Heb je leuke of lekkere tips voor mij, zoals deze? Aarzel dan niet om die achter te laten in de comments, of stuur mij een mailtje, je vindt mijn e-mail adres op de Lauriekoek contactpagina.

Posted by on 17 augustus, 2015

LEAVE A COMMENT