Voorheen Slagerij de Jong

Voorheen Slagerij de Jong @ Lauriekoek.nl Gisteren bevond ik mij in Nijmegen, om precies te zijn bij restaurant Voorheen Slagerij de Jong. Zoals de naam al zegt, “voorheen” staat voor dat het nu niets meer met een slagerij – in welke vorm dan ook – van doen heeft. Nee, het is een vegetarisch restaurant. Je eet er wat de pot schaft, drie gangen, in een knusse huiskamersetting. Op de donderdag, de dag dat ik er lang ging, is het menu altijd veganistisch.

Voorheen Slagerij de Jong @ Lauriekoek.nl

Menu van de dag

Het menu van deze dag (zoals staat aangegeven op het krijtbord) was een broccoli/courgettesoep, Met een gevuld koolrolletje, pilav, snijbiet met kikkererwt en een salade als hoofdgerecht en appel-bosbessentaart toe. De sfeer bij Voorheen Slagerij de Jong is heel gemoedelijk, je kunt er zowel binnen als buiten relaxed zitten. Uiteraard koos ik, net als vele andere mensen, ervoor om lekker buiten te zitten met het goede weer van de afgelopen tijd. Voorheen Slagerij de Jong @ Lauriekoek.nl

Het menu is vast, maar er is wel een drankkaart met daarop redelijk wat keuze in biologische en lokale producten. Ik koos voor een appelsap uit de buurt. Er is gelukkig ook geen haast bij, je kunt er eten in je eigen tempo. Ik gaf aan honger te hebben en de gangen snel achter elkaar te willen en dat kreeg ik ook.

Het eten

De soep was lekker, licht van smaak. De lente ui maakte het lekker pittig. Het hoofdgerecht was een plaatje met de gele rijst pilav met kruiden en noten. Die goed op smaak was, de kikkererwten met snijbiet waren ook lekker. Meestal houd ik niet zo van snijbiet maar dit vond ik prima te doen. De salade was prima, goed aangemaakt en het meest enthousiast was ik eigenlijk over het gevulde koolblad. Dat was lekker gekarameliseerd en de vulling was ook heel smakelijk.Voorheen Slagerij de Jong @ Lauriekoek.nl

Voorheen Slagerij de Jong @ Lauriekoek.nl

En toen kwam het dessert. Een royale portie appel-bosbessentaart, met vanilleroom, die een beetje uitliep, dat is nou eenmaal een van de eigenschappen van veganischte room. De vulling was erg lekker met de smaak van rood fruit, appel en een flinke snuf kaneel en de korst leek gemaakt van een soort bladerdeeg, het was lekker bros.Voorheen Slagerij de Jong @ Lauriekoek.nl

Geen honger

Ik ging al met al met een goed gevulde buik en een blij gemoed de deur uit. Mijn tafelgenoot, die nog behoefte had aan wat extra eten, kon ook trouwens nog een schep extra eten krijgen. Dit kun je ook voor of tijdens het eten aangeven. Handig dat dat kan! Zo ga je er in ieder geval niet met honger weg.

Het eten bij Voorheen Slagerij is al met al te omschrijven als basic en goed op smaak, een beetje zoals iemand semi uitgebreid zou koken al je bij hen thuis zou komen eten. Het is geen haute cuisine, maar dat geeft ook niet. Dit is zoals veel vegetariërs graag eten.

Je kunt bij Voorheen Slagerij de Jong terecht van woensdag tot en met zondag van 17:00 tot 22:00. Zoals ik al schreef is het menu donderdag veganistisch. Op andere dagen kun je ook veganistisch eten maar moet je van te voren even bellen. Het eten is wel altijd vegetarisch. Meer informatie vind je op hun website.Voorheen Slagerij de Jong @ Lauriekoek.nl

Je vindt Voorheen Slagerij de Jong aan de Van ‘t Santstraat 86. Het ligt iets buiten het centrum maar je kunt het met een paar minuten met de bus prima bereiken. Voorheen Slagerij de Jong zit trouwens sinds kort ook op Instagram. Mocht je meer foto’s van hun menu willen zien, dan kan dat.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 10 juni, 2016

3 Comments

  • Selma

    11 juni, 2016

    Mmmm, die taart ziet er lekker uit zeg!

  • debora

    21 juli, 2016

    Al een tijdje geleden ook een keer gegeten daar. Ik vond het echt super lekker! Mijn tafelgenote at normaal gesproken wel vlees, maar gaf aan het helemaal niet gemist te hebben, door de goede smaken en combinaties. Heel gezellig sfeertje hangt er ook. Wat mij betreft prima dat ze een vast menu hebben (geen last van keuzestress ;-)) Aanrader!

LEAVE A COMMENT