Yogi & Yousef’s Dadels

IMG_4874[1]
Dadels, tot een paar jaar geleden wist ik niet goed wat dat waren. Natuurlijk had ik ze wel eens gezien, maar ik dacht dat het gewoon grote rozijnen waren. Toch zijn ze bij mij regelmatig onder de aandacht gebracht. Een aantal Midden-Oosterse kookboeken waaronder Plenty, het in de buurt hebben van een goede supermarkt, het speelde allemaal mee.

Toen moest ik toch echt toegeven dat rozijnen in het niet vallen bij dadels. Dadels hebben iets caramel-achtigs, ze zijn zacht en sappig, als je goede hebt tenminste. ik ontdekte Yogi & Yousef dankzij Box Bites. Dit zijn ongezwavelde dadels zonder pit, de lekkerste die ik ooit at! Je kunt er hele lekkere veganistische brownies van maken, energieballetjes en je kunt er je smoothies mee zoeten. Ze eindigen bij mij trouwens meestal als snack, omdat ze zo lekker zijn. Controleer trouwens goed of er echt geen restjes pit meer in zitten, want op dadelpitten kunnen zelfs de meest krachtige blenders stuk gaan.

Deze dadels van Yogi & Yousef zijn verkrijgbaar in deze kleine doosjes, maar ook in grotere, ronde dozen.  Je vindt deze dadels bij Marqt en bij winkels zoals Vegabond. Voor een volledige lijst van verkoopadressen kun je terecht op de website van Yogi & Yousef.

Posted by on 4 februari, 2015

4 Comments

 • Carolijn

  4 februari, 2015

  Ga ik zeker proberen!! Hou van dadels 🙂

 • Kim

  14 februari, 2015

  JA die koop ik echt altijd, ze zijn zooooo lekker <3

 • Carolijn

  17 februari, 2015

  Ik heb ze net ontvangen en geproef en OMG wat zijn deze dadels heeeeerlijk! Smaakt precies naar caramel! Is dit nou gezond? Ik kan het haast niet geloven :p

  • Laurie

   17 februari, 2015

   Ja lekker he? De suikerklontjes van de natuur. 🙂

LEAVE A COMMENT