Veggie Snoep van Katja

Veggie snoep van Katja @ Lauriekoek.nl
Goed nieuws van snoepmerk Katja! Hun hele assortiment is vrij van gelatine en daarmee is al hun snoep ineens geschikt geworden voor vegetariërs. Op alle producten zit een grote groene sticker waar het op staat, dus duidelijker kan niet. Voor mij als long-time vegetariër tijd om een paar van mijn favoriete snoepjes weer in de armen te sluiten. Ik licht er een paar voor jullie uit.

Yoghurtgums

Deze snoepjes zijn echt een van mijn favorieten. Ik heb ze als kind veel gegeten en ik vind het zo tof dat ze nu gelatine vrij zijn. Ze smaken nog net zoals ik ze ken van vroeger en ook het mondgevoel is exact het zelfde.Veggie snoep van Katja @ Lauriekoek.nl

Zure matjes

Deze heb ik ook al een hele tijd niet meer gehad. Katja verkoopt ze in een zak in kleinere stukjes en verschillende smaken. Nu ze vrij van gelatine zijn, kan ik ook weer van de checklist afvinken.Veggie snoep van Katja @ Lauriekoek.nl

En nog meer snoepjes

Ook heeft Katja in de loop van de tijd nieuwe snoepjes op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Dit is een snoepje wat Bertha’s Vlaflip heet, ja echt, ik denk dat het een koe moet voorstellen met een strik op het hoofd en het zou dus naar vlavlip moeten smaken, waarbij de witte kop yoghurt voor moet stellen en de gele vla, denk ik. Tevens zie je in mijn hand de enige echte kokindjes. Je weet wel, drop! Ook die zijn gelatine vrij maar op mijn zak zat geen groene sticker, misschien komt dat nog.Veggie snoep van Katja @ Lauriekoek.nl

Dit is alleen maar een greep uit het assortiment. Ook de biggetjes, apekoppen en de niet op de onderstaande foto afgebeelde zoute visjes, sallos dropjes en alles wat ik nu verder nog vergeet is intussen dus 100% vegetarisch. Veggie snoep van Katja @ Lauriekoek.nl

Soms zelfs veganistisch

Sommige snoepjes zijn ook veganistisch, welke dat zijn, daarvoor zal je alsnog even de ingrediënten op de zak goed moeten bekijken. Op dit moment zijn van sommige soorten snoep nog wel zakken in omloop waar wel gelatine in zit, omdat Katja de voorraad opmaakt. Op ten duur is alles dus gelatine vrij, maar let goed op de groene I love veggie sticker als je daar speciaal op uit bent.

Geen gekke kleurstoffen

De snoepjes zijn trouwens gekleurd met natuurlijke kleurstoffen zoals hibiscus en wortelsap. Geen gekke kleurstoffen dus. Dolle boel! En remember kids: wel goed je tandenpoetsen he! Meer informatie vind je op de website van Katja.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 9 maart, 2016

2 Comments

 • anna van toly

  8 januari, 2020

  in sommige snoepjes zit bijenwas dus goed opletten

  • Laurie

   9 januari, 2020

   Ik denk dat ze daarom veggie of vega worden genoemd en niet vegan. Als veganisten trouwens in een ding goed zijn is het wel etiketten lezen.

LEAVE A COMMENT