Contact

Contact

Ik probeer persoonlijke mails altijd te beantwoorden. Soms lukt dat echter niet. Je kunt het beste reageren bij een blogpost zelf in de comments of mij bereiken via de social media. Zoals Instagram, Twitter of Facebook (let op priveberichten via socials worden door mij vaak niet gelezen). Misschien heb ik je vraag al een keer beantwoord! Kijk even op de FAQ pagina.

Foto’s gebruiken

Op alle foto’s en teksten op Lauriekoek.nl rust copyright, ze zijn geschreven en gemaakt door mij (of gemaakt door iemand anders en gebruikt met toestemming). Je kunt dus niet zomaar mijn foto’s of teksten gebruiken. Ik herhaal dit nog maar een keer, gebruik zonder mijn toestemming is niet toegestaan. 

Samenwerken/contact/persbericht

Wil je mij bereiken omdat je wil samenwerken of omdat je mogelijk een persbericht hebt dat ik intressant vind? Lees voor je mij iets stuurt asjeblieft eerst de over mij pagina en de FAQ pagina. Mij zomaar ongevraagd reclame sturen of op een mailingslist zetten stel ik niet op prijs.

hallolaurieapenstaartjegmail.com

Posted by on 10 juli, 2012

31 Comments

 • Linda Peerenboom

  8 maart, 2013

  Hallo, wil vragen of er voor mij ook een mogelijkheid is om een kraam te huren met/voor mijn zelfgemaakte sieraden e.a? En wat dan de kraamhuur is? Vriendelijke groet Linda Peerenboom

  • Laurie

   8 maart, 2013

   Dan zul je toch echt contact op moeten nemen met de Sonsbeekmarkt op http://www.sonsbeekmarkt.nl (ik neem voor het gemak maar even aan dat je dat bedoelde). Dit is de contact pagina van mijn blog. Ik organiseer geen markten, ik bezoek ze slechts 😉

 • Als je de Hip en Handgemaaktmarkt bedoelde (en daar ga ìk maar even van uit) dan kun je info vinden op http://www.hipenhandgemaaktmarkt.nl
  Wat een leuk verslag over de Hip en Handgemaaktmarkt op https://lauriekoek.nl/?p=1355 , Laurie!
  groet, Angelien.

 • Frank

  8 augustus, 2013

  Zie er leuk en voor ook lekker uit.
  Lijkt een origineel en smakelijk nieuw concept.

  Succus, Frank
  Cambridge Dieet Antwerpen

 • Maartje

  28 oktober, 2013

  Hoi Laurie,
  In de Margriet More, ene extra uitgave van Margriet, die half januari verschijnt, bevelen we je blog aan. Wil je deze Margriet More ontvangen? Mail me dan je adres even.
  Groetjes,
  Maartje

 • annet

  25 januari, 2014

  Hallo ik zou je graag willen volgen op facebook masr ik kan je fb adres nergens vinden Wat is je facebook adres. Alvadt bedankt annette

 • Alexander Boersen

  12 juni, 2015

  Toch gekeken, en ik als boter kaas en eieren liefhebber/flexietarier zie dat er nog veel kook mogelijkheden zijn om geen vlees te eten. ik zal wat vaker kijken om ideeen op te doen.

  Groet,

  Alexander

  • Laurie

   13 juni, 2015

   Wat leuk dat je mij toch hebt gevonden! Welkom! 🙂

 • Rodrigo Castro

  9 november, 2016

  Hello Laurie,

  I was wondering if you could help me.

  I need order some vegan cupcakes. I think you are the closest vegan bakery. So I was wondering if you accept orders or if you have a store where I could go to order.

  Sincerely,
  Rodrigo Castro

  • Laurie

   10 november, 2016

   Dear Rodrigo,
   I do not own a vegan bakery. Could you tell me where you are? Maybe I can help you find the nearest vegan bakery in The Netherlands.

 • corrie van de veb

  26 februari, 2019

  Ik zou graag twee stuks method handzeep foam Johanna basford met de vogels willen kopen. maar weet niet hoe ik er aan kan komen.
  met vriendelijke groet,
  corrie van de Ven

  • Laurie

   26 februari, 2019

   Volgens mij ben je te laat Corrie. Het idee achter de Limited Editions van Method is dat ze maar een korte tijd verkrijgbaar zijn. Er kan nu ook best een limited edition zijn maar die is dan zonder Johanna Bashford. Je zal het dus met de kleurboeken moeten doen ben ik bang.

   p.s Ik heb je adres weggehaald. Het is over het algemeen niet handig om je hele adres online te delen. Omdat iedereen het dan ziet en dus ook iedereen er misbruik van kan maken.

 • Alec

  5 maart, 2019

  Heeft u misschien wat meer info over bionade. Wij moeten namelijk een presentatie geven en u bent de enige met een site over bionade. Groetjes Alec

  • Laurie

   5 maart, 2019

   Ha die Alec. Ik ben blogger, ik heb de Bionade zelf gekocht. Ik heb dus geen contact met Bionade zelf. De laatste tijd word ik door allerlei leerlingen van verschillende opleidingen gecontacteerd. Vaak omdat ze een presentatie of eindproject moeten doen, helaas kan ik ze vaak niet verder helpen.

 • Nobuyuki

  1 december, 2019

  Goededag,
  I found your winkel serves Ramen these day.
  Ramen in my favorite food ,
  so I want to know how do you know
  and why start to make them.
  Could you let me know about it?

  Thank you for reading my e-mail

  Regards,

  Nobuyuki

  • Laurie

   1 december, 2019

   I am not a shop and I do not serve ramen. Also you did not send me an e-mail. This a public comment on my website.

 • Anouk Tiggeler

  24 november, 2020

  beste Laurie,

  Heb een vraag.Ik wil graag het boek Overrot bestellen,maar kan het nergens vinden.
  Dit graag voor mijn vriend die chefkok is en dat voor kerst.
  Zou u mij kunnen helpen,eventueel met wat toebehoren dingetjes.

  mvg Anouk

  • Laurie

   24 november, 2020

   Wat een goed cadeau! Ik heb net even gekeken en je kunt hem op bol.com en libris.nl gewoon bestellen. Je kunt hem bij Meneer Wateetons ook gewoon op zijn eigen website bestellen. Hij is dus wel degelijk te vinden.
   Ik weet niet wat je met toebehoren en dingetjes bedoeld? Als je fermentatie dingen bedoeld dan zou je bijvoorbeeld Rotpot kunnen zoeken op mijn website.
   Ik zag dat je je mobiele nummer had achtergelaten op zo’n manier dat het voor iedereen te zien was. Ik heb dat even weggehaald want ik neem aan dat dat niet je bedoeling was.

 • Sharon

  9 december, 2020

  Dag Laurie,
  Jouw kennis te lezen, kun jij ons misschien helpen. Wij hebben een gietijzeren koekenpan met houtenhandvat van BK. Nooit geweten over inbranden en niet afwassen enzo. Wat kan ik nu het beste doen om deze pan wel nog zijn goede leven te geven?
  Daarnaast smelten onze zwart plastice spatels (geen merk en Brabantia met 5 jaar garantie) bij gebruik in de pan. Wat is een geschikte soort spatel? Siliconen? Ik dacht geen RVS omdat dit te hard is, toch? We zoeken het soort spatel waar je ook pannenkoeken mee kan omwippen zeg maar 🙂
  Ik hoop dat je ons wilt helpen! Ik heb geen kookwinkel hier in het dorp die ik voor advies kan vragen… Alvast ontzettend bedankt! Sharon

  • Laurie

   9 december, 2020

   Is de BK pan een gietijzeren pan met emaille? Dan hoef je die sowieso niet in te branden. Gewoon goed afwassen en afdrogen na gebruik en hij gaat nog jaren mee. Is het een pan zonder laag? Dan kan je hem goed afboenen en alsnog inbranden, of hij is over de loop der jaren al ingebrand geraakt. Nou kan ik mij niet voorstellen dat het merk BK die op de markt heeft gebracht dus ik gok dat je een emaille pan hebt.
   Met RVS maak je inderdaad krassen in een pan, ongeacht van welk materiaal de pan is. Geen aanrader! Plastic kan inderdaad smelten. Nylon of siliconen of hout zijn een betere keuze. Ik heb een hele verzameling houten lepels en spatels, om dingen om te gooien heb ik een spatel omhuld met siliconen, zodat hij dus geen krassen maakt. Oxo goodgrips heeft een speciale pannenkoekenspatel van siliconen. https://oxo-good-grips.nl/winkel/oxo-extra-flexibele-pannenkoekspatel/ Zoiets heb ik ook en dat is ontzettend handig.

   • Sharon Reisman-Asscher

    9 december, 2020

    Ontzettend bedankt voor je antwoord!
    Ik dacht al die tijd dat het zonder emaille is, want dat zie ik dus niet omdat hij zwart is. Mijn man weet zich nu te herinneren dat het wel met emaille is… dat scheelt dan weer.
    Ziet er goed uit die spatel. Die van brabantia was van nylon; toch gesmolten.
    Ik ga je stukje over emaille gietijzer nog eens goed lezen: ben weer een stuk wijzer. Dank je!!

    • Laurie

     10 december, 2020

     Ja dat de pan van binnen zwart is zegt dus niet dat hij geen emaille heeft. Ik heb twee pannen die van binnen zwart zijn en dat is emaille. Gietijzer zonder emaille voelt ruw aan. BK heeft hele mooie pannen zag ik op hun website maar geen pannen zonder emaille, er zit overal een laagje overheen 🙂 Mocht je een gietijzerenpan zoeken zonder emaille Ikea heeft momenteel een hele serie van die pannen die VARDAGEN heet. Met een goede prijs/kwaliteit verhouding.
     Uiteindelijk kan alles smelten, zelfs siliconen, als je het maar op een hoge temperatuur verhit. Voor siliconen is die temperatuur vrij hoog maar niets is onmogelijk. Haha.

 • Maarten Hellebrekers

  4 maart, 2021

  Je schrijft “Het schijnt dat er ook papier in de handel is dat behandeld met teflon, maar dat heb ik nog niet kunnen vinden.”

  Teflon = pfas = pfoa.

  Denk dat je je tekst zou moeten aanpassen.

  • Laurie

   5 maart, 2021

   Ik denk dat je het over bakpapier hebt? Ik neem ook aan dat dit over de aflevering van de keuringdienst van waarden hebt gezien? Er is inderdaad bakpapier met pfoa maar dat is niet allemaal teflon bakpapier. Teflon bakpapier dat herbruikbaar is zoals bake-o-glide is hier echt amper te koop.
   Als je zou willen weten of er pfoa in je bakpapier of regenjas of wat dan ook zit: neem contact op met de fabrikant.

 • Rosita

  22 juni, 2022

  Beste Laurie
  Kan ik mijnop abonneren op een nieuwsbrief van jou?
  Als het kan, geef ik mij bij deze op. Mooie artikelen en recepten.
  Ik heb geen Facebook of Instagram . Groetjes

  • Laurie

   23 juni, 2022

   Nee dat is nog niet mogelijk. Zo nu en dan vragen er wel mensen naar, zeker nu er meer mensen bewust hun Instagram of Facebookprofiel verwijderen. Als ik het heb laat ik het je weten.

 • Sumeru

  12 juni, 2023

  Ik ken yakso vanaf de late jaren 70.. hun produkten stonden in de beste wat we toen nog ” alternatieve” winkeltjes noemden en die winkelketens zoals Ekoplaza en Marqt nog niet bestonden.. pioniers ja..! Ze hebben jarenlang fantastische pure niet gezoete haverkoeken gemaakt. Die mis ik Ze waren keihard maar daar wende je aan..

  • Laurie

   12 juni, 2023

   Ik denk altijd als ik zulke dingen hoor dat iemand de mensen van toen moet opsporen en er een boek over moet schrijven. Nu leven veel mensen die in de jaren 70 natuurwinkelpionier waren waarschijnlijk nog.
   De haverkoeken vind ik niet bijzonder lekker klinken. Je zou natuurlijk zelf kunnen proberen iets soortgelijks te maken. Als je suiker weglaat uit baksels krijg je al snel een veel hardere mix. Zelf vind ik dat niet bijzonder aantrekkelijk maar als het je ding is: ga er voor.

 • Brenda

  5 april, 2024

  Hallo,
  Ik kwam op jouw site terecht doordat ik op zoek was naar de tonics van Gimelli.
  Zijn die verkrijgbaar in België of Nederland?
  Ik kon enkel terecht op een site waar in Duitsland geleverd wordt….
  Hartelijk dank alvast!

  • Laurie

   5 april, 2024

   Ik heb daar inderdaad een tijdje geleden over geblogd. Het ding is dat ik als blogger op geen zicht heb op welke verkoopadressen er allemaal zijn. Of dat het product bijvoorbeeld van de Nederlandse markt is verdwenen. Want ook dat is een mogelijkheid. Om je een idee te geven: op Lauriekoek staan inmiddels 1500 blogposts ze allemaal up-to-date houden zou een dagtaak op zich zijn.
   Misschien kun je contact opnemen met de fabrikant? Want bedrijven zelf weten het beste aan wie ze allemaal leveren. Of je zou het uit Duitsland kunnen proberen laten leveren. Al moet ik zeggen dat ik de tonics niet zo bijzonder vond dat ik dat er voor over zou hebben.

LEAVE A COMMENT