Taza Chocolade

Taza03
Wie krijgt er ooit genoeg van chocolade? Ik niet! Ik ontdekte een tijdje geleden deze chocolade van Taza, waar ik meteen enthousiast over was. Het is zo lekker!
De chocolade is gemalen op stenen, dat is een oude Mexicaanse methode die echt al eeuwen gebruikt wordt. De chocolade is daarom niet compleet “glad” er zit nog een heel klein beetje structuur in. Dat is niet storend, het klinkt misschien een beetje gek maar je went er snel aan. De smaak van de chocolade is heel diep, romig en een beetje bitter. Precies zoals chocolade moet zijn.

Vorige jaar heeft iemand me verteld hoe je chocolade in je mond moet laten smelten en hoe je dan de echt chocolade smaak kunt proeven. Die methode heb ik op een heleboel merken los gelaten en ik merkte dat sommige merken echt amper smaaknuances kennen. Zonde eigenlijk, nu koop ik dus liever duurdere smaakvolle chocolade van bijvoorbeeld Taza dan iets van een supermarkt huismerk.

Voor mij is het ook belangrijk dat chocolade fairtrade is, of direct trade, zodat de mensen eerlijk betaald krijgen voor hun chocolade. Taza is direct trade en ook biologisch. Ik vind het altijd fijn als een product zowel eerlijk als bio is, zodat je niet tussen het een of het ander moet gaan kiezen. De chocolade is ook glutenvrij en de producten bevatten echt geen melk en geen soja. Handig dus als je een allergie hebt, of een aangepast dieet. De chocolade is daardoor ook geschikt voor vegetariërs en veganisten en het is gezoet met biologische rietsuiker.

Ik probeerde een aantal producten van ze uit.

Sea Salt & Almond

Van alle repen die ik heb geprobeerd vond ik de amandel-zeezoutchocolade echt het aller allerlekkerst. Die is een beetje knapperig, een beetje zoutig en een beetje zoet. Voor chocolade met zeezout geldt: of je vindt het echt niet lekker, of je vindt het heerlijk. Voor mij geldt duidelijk het laatste. Taza05

Coca Beans Coconut

Deze chocolade-met-kokosvariant is  een hele goede tweede qua aller allerlekkerste. Er kwamen gelijk kokosbroodassociaties bij me op en de echte vanille die er in zit proef je ook goed.
Taza02

70% Dark

Deze donkere chocolade is ook niet mis, als je niet zo van de toevoegingen bent. Er zit alleen een vleug vanille in als toevoeging.

Chocolate Mexicano

De ronde chocolade is verkrijgbaar in een aantal varianten met Mexicaanse smaken. Ik  had een sampler met koffie, chili, vanille, puur en kaneel. Deze kun je zo opeten, of je kunt er Mexicaanse warme chocolademelk mee maken. Ik vond dit recept op de website van Taza. Je kunt de chocolademelk zelfs met water maken, dat klinkt heel apart maar het is heel lekker.

De guajillo chili chocolade is heel heet in mijn beleving, maar ik ben dan ook een doetje op chilipeper gebied, een micro hoeveelheid en de stoom komt uit mijn oren. Kaneel smaakt naar kaneelzuurstok met chocolade, de vanille variant lijkt extra zoetig door de vanille, en de chocolade met koffie heeft een rijke diepe koffie smaak. En de pure chocolade? Die is helemaal puur en dat kan ik ook zeker waarderen.Taza08

Taza chocolade wordt verkocht in verschillende winkels, een lijst met verkoopadressen vind je hier. Op de Nederlandse website van Taza Chocolate vind je tevens meer informatie en ook een webshop waar je alles wat ik vandaag heb besproken (en meer) kunt bestellen.

Posted by on 25 november, 2014

LEAVE A COMMENT