Mulu (via Rawfood Vena)

MuluChocolade, wie houdt er niet van? In mijn geval is het geen geheim dat ik dol ben op chocolade en niet alleen gewone chocolade, nee ook van rauwe chocolade ben ik groot fan. Ik probeer dan ook graag nieuwe soorten en smaken. Dit keer is dat Mulu, een merk dan ik vond via de webwinkel Rawfood Vena.

Mulu is een Engels merk rauwe chocolade,m dat wordt gemaakt in Dartmoor. De chocolade is op een ethische wijze verbouwd, maar heeft nog geen Fairtrade keurmerk, maar daar wordt aan gewerkt. Wel heeft de chocolade het biologische keurmerk, alle ingrediënten in de chocolade zijn dus biologisch. Naast vooral veel cacao, zit er ook  vanille, agavenectar en een beetje zonnebloem lechitine in. De chocolade is soja-, gluten- en geraffineerde suikervrij. De verpakking is gemaakt van hergebruikt materiaal en het plastic zakje wat om de chocolade zit is biologisch afbreekbaar. Kortom, allemaal behoorlijk verantwoord.Mulu

Dat deze chocolade de naam raw draagt, betekent dat de temperatuur tijdens de bereiding van het product en de ingrediënten nooit boven de 48°C komt en in het specifieke geval van Mulu zelfs niet boven de 40°C, zodat de kwaliteiten en de smaak van de chocolade optimaal behouden blijven.

Ik testte de volgende producten: Mulu Raw Chocolate in de smaken Dark, Silk en Dark met Nibs en Raw Chocolate Buttons.
MuluMulu

Dark
Dit is een lekkere en donkere chocolade. Het heeft een aangename zoetheid, niet te overheersend, met een vleugje vanille. Deze chocolade heeft naast een lekkere cacaosmaak ook een lekkere cacaobotersmaak.

Mulu

Dark met Nibs
Deze donkere chocolade is vergelijkbaar met de standaard dark, maar dan met nibs. Dat zijn kleine stukjes cacaoboon voor die zorgen voor een extra crunch. Persoonlijk vind ik dat altijd heel erg lekker.

Silk
Net als dark betreft het een vrij donkere chocolade, maar dan met het verschil (en de naam Silk verraad het al een beetje) dat het wel extra romig is.

Chocolate Buttons
Dit zijn kleine knoopjes, gemaakt van de Dark Chocolate (het zelfde als de reep, maar dan in een andere vorm). Dit is leuk voor kinderen en niet alleen voor kinderen trouwens, want ik vind chocolade knoopjes ook nog leuk. 🙂

MuluMulu

Bij Rawfood Vena kun je naast chocolade van Mulu ook een rauwe vegan versie van Nutella vinden: Rawtella. Verder verkopen ze ook de ingrediënten om zelf je eigen rauwe chocolade te maken en ze hebben allerlei superfoods, snacks, notenpasta’s en kruiden in het assortiment. Nieuwsgierig geworden? ga dan naar de website van Rawfood Vena.

Posted by on 5 maart, 2014

2 Comments

  • Petra

    5 maart, 2014

    Ik moest wennen aan de smaak van Raw chocolate…maar nu vind ik het heerlijk, ben erg benieuwd naar deze..

  • Elsa

    5 maart, 2014

    Het is inderdaad heerlijke chocolade!

LEAVE A COMMENT