Chocodelic Raw Chocolate

Oplettende lezers van deze blog weten het misschien al, maar ik houd enorm van rauwe chocola. De smaak is veel intenser dan gewone chocola, het heeft een aangename bitterheid en alle goede stoffen zitten er nog in. Ook worden er natuurlijke zoetmiddelen gebruikt. Ik was heel enthousiast toen ik de producten van Chocodelic leerde kennen. De producten van Chocodelic kun je in steeds meer winkels kopen (bijvoorbeeld bij Ekoplaza), maar ze hebben ook nog een webshop, waar je naar hartenlust kunt bestellen. De bestellingen worden verstuurd in een platte doos die door de brievenbus kan, wat erg handig is.

Hieronder bespreek ik enkele van producten uit het assortiment.

Ombar – Coco Mylk Bio Live Chocolate

Dit is biologische rauwe chocola waar probiotica aan is toegevoegd en op zo’n manier dat de probiotica werkzaam blijft terwijl deze in de chocola zit. Deze smaak is de nieuwste telg in het Ombar assortiment: een melkchocolade met kokosroom. Kokos met chocola is een hemelse combinatie, ook deze reep bewijst dat.

 

 

Beond Organic – Raw Choc Bar

Als er op een reep staat dat je moet oppassen voor eventuele dadelpitten, dan weet je dat je niet de gemiddelde reep in je handen hebt. Dat klopt ook wel want deze bestaat uit maar een paar ingrediënten waaronder dus rauwe dadels. De reep heeft een stevige een beetje fudge-achtige structuur en een aangename milde chocolade smaak. De reep won in 2012 de Natural and Organics Award voor het beste product. Naast gluten- en melkvrij is deze reep ook nog eens sojavrij.

 

 

Raw Bite – Organic Fruit & Nut Bite Vanilla Berries

Fruit, noten, bessen en vanille. Meer zit er niet in. De vanille maakt dat de reep een aangename zoetheid krijgt. Dit is een van mijn favoriete Raw Bite smaken. Er is  trouwens ook een een reep met chocolade smaak verkrijgbaar, die ook heel lekker is.

 

 

Chocodelic – Choco Almonds

Dit was het eerste product van Chocodelic waar ik mee in aanraking kwam, een vriend had gojibessen met chocola gekocht om te proberen en niet lang daarna probeerde ik zelf de variant met amandelen. Dit zijn niet de noten met chocola zoals je bij de notenkraam koopt, deze zijn echt veel beter. Die van de notenkraam hoef je niet meer, als je deze geproefd hebt. Ze zijn gegarandeerd vegan (er zit een vegan society keurmerk op) en glutenvrij. De noten zijn net kleine bonbonnetjes geworden door de rauwe chocola, ze zijn gezoet met kokosbloesemsuiker. een leuk cadeautje!

 

Nieuwsgierig geworden naar Chocodelic? Dit is hun website waar je de webwinkel en alle verkoopadressen vindt.

Posted by on 18 juli, 2013

LEAVE A COMMENT