Peppersmith

PeppersmithVolgens mijn wiskundeleraar op de middelbare school ga je beter nadenken door het kauwen op een stukje kauwgom. Ik heb al heel lang geen kauwgom meer gehad, toch kauw ik nu, terwijl ik schrijf, op een stukje kauwgom. Hoe dat kan? Ik ontdekte Peppersmith.

PeppersmithPeppersmith is een bijzonder merk. Waar de meeste merken allerlei synthetische rommel en vaak aspertaam aan hun kauwgom toevoegen, doet Peppersmith dat niet, maar hun producten zijn nog steeds suikervrij. Ook maken ze lekkere pepermuntsnoepjes, Fresh Mints, en Tignz, snoepjes die naar fruit smaken. Eveneens zonder suiker. Peppersmith gebruikt voor de zoetheid van hun producten xylitol. Dat is in tegenstelling tot aspartaam niet omstreden. Persoonlijk vind ik het ook een lekkerder smakende zoetstof dan aspartaam, het heeft een minder metaalachtige smaak. Xylitol is een zoetstof die niet slecht is voor je tanden, grappig genoeg is het zelfs goed voor je tanden. Dr. Nigel Carter van de British Health Foundation zegt hierover: “Xylitol is mogelijkerwijs de grootste vooruitgang tegen gaatjes sinds fluoride”. Het hele assortiment van Peppersmith is geschikt voor vegetariërs en ook voor veganisten. Alleen maar plantaardige ingrediënten. De producten dragen ook het vegetarian society keurmerk.

De kauwgom is lekker, hij is wat steviger dan de kauwgom die ik me herinner, maar eigenlijk vind ik dat wel prettig. Het is tenminste niet zo draderig. Er zijn drie smaken kauwgom, waarvan Fine English Spearmint het beste bij mij in de smaak valt. Ik houd sowieso van een sterke mintsmaak. Wat ook lekker is, is de Sicilian Lemon and Fine Peppermint, want die smaakt ook echt naar citroen. In het doosje zit een klein boekje met feitjes over de kauwgom en over een persoon die op het boekje staat afgebeeld.PeppersmithPeppersmith

Van de Fresh Mints pepermuntjes vallen de Eucalyptus and Fine English Peppermint me het beste in de smaak. Dat is echt zo’n pepermuntje waar je tong van gaat tintelen. De Fine English Peppermint (zonder eucalyptus) is trouwens ook lekker sterk, maar tintelt net iets minder. Net als bij de kauwgom is hier ook de combinatie van citroen en munt een goede.
PeppersmithPeppersmith

Tingz, de snoepjes zijn mijn absolute favoriet. Dat begon al bij de verpakking met een monster erop. Ok, de andere verpakkingen hebben snorren op de voorkant, maar dit is natuurlijk nog toffer. Tingz smaken naar fruit, meestal ga ik voor de rood fruitsmaak, als die er is, maar bij deze vond ik de sinaasappel-mandarijnsmaak het aller lekkerste! De rode is ook lekker en heel zoetig. Het is prettig om te eten en dat ze geen suiker bevatten is een mooie bijkomstigheid.
PeppersmithPeppersmith

Meer weten over Peppersmith? Check dan de Peppersmith website of kijk op hun Facebookpagina
Volg mij via Bloglovin. Dank je wel!

Posted by on 20 januari, 2014

LEAVE A COMMENT