Goody Good Stuff Snoepjes

Goody Good Stuff
Ik houd wel van een snoepje op zijn tijd. Chocolade en dropjes zonder gelatine zijn in de meeste natuurwinkels makkelijk te vinden. Iets lastiger wordt het als het op mijn oude favoriete snoepjes aankomt. Zoals perziksnoepjes en gummibeertjes.

Die favorieten van vroeger bevatten helaas vaak gelatine gemaakt van dierenbotten of danken hun rode kleur aan geplette luizen. Er bestaan gelukkig wel merken die geen dierlijke kleuren of gelatine gebruiken. Een van die merken is Goody Good Stuff. Je moet misschien even zoeken maar supermarkten en Marqt en De Tuinen verkopen ze.

Goody Good StuffHet is voor mij al een hele tijd geleden dat ik snoepjes at waar nog wel gelatine in zat, maar ik proef eigenlijk geen verschil. Gewoon snoep zoals snoep moet zijn dus. Er zijn ook grote zakken met daarin kleine uitdeel zakjes.

De snoepjes zijn geschikt voor mensen die glutenvrij eten, bevatten geen melk dus ze zijn ook lactose vrij. De smaken summer peach, cola breeze, sour mix and match en de koala gummi bears zijn plantaardig. Cheery cherries zijn volgens mijn informatie niet geschikt voor veganisten, wel voor vegetariërs. Ze hebben in elk geval het keurmerk van de vegetariërsbond.

Goody Good Stuff Goody Good StuffGoody Good Stuff Goody Good Stuff

Posted by on 13 mei, 2014

2 Comments

 • Martine

  14 mei, 2014

  Ze zijn lekker hè! Ik ben ook fan, zeker nu ze gewoon bij AH liggen. Waarom is de kersensmaak volgens jou niet vegan? Ik kan geen dierlijke ingrediënten ontdekken.

  • Laurie

   14 mei, 2014

   Van verschillende kanten heb ik vernomen dat de kersen smaak niet vegan is. Wellicht is hij ineens wel vegan geworden dat zou je dan na kunnen vragen bij de fabrikant.
   Het is inderdaad fijn dat je ze nu gewoon bij verschillende supermarkten kunt vinden.

LEAVE A COMMENT