Food2Smile

IMG_5904[1]
De afgelopen dagen heb ik weer lekker gesnoept onder het motto “ik moet er toch een review over schrijven”. Wat een straf! (maar niet heus). Ik koos voor de snoepjes van Food2Smile, een merk wat ik laatst ontdekt heb.

De snoepjes zijn vrij van gelatine, iets waar ik als vegetariër altijd als eerste naar kijk als ik een snoepverpakking in mijn handen heb. Daarna kijk ik naar de kleurstoffen, omdat daar vaak de schild van een insect inzit als kleurstof. Bij Food2Smile zitten die er beide in elk geval niet in verwerkt. De snoepjes zijn gekleurd met kleurstoffen uit biet en rode kool. Er zit überhaupt niets dierlijks in de snoepjes, die daarom dus ook geschikt zijn voor veganisten.

De Kandies, die hierboven op de foto staan, zijn gezoet met isomalt een zoetmiddel dat te vergelijken is met xylitol en sorbitol. Ik vond ze opmerkelijk lekker voor suikervrij snoep.  Vooral de frambozensmaak vond ik een aanrader. Je moet wel oppassen, want  als je er teveel eet krijg je buikpijn (veel zoetstoffen die suiker vervangen hebben dat effect).

Verder bestaat het assortiment onder andere nog uit fruit fingers. Het zijn kleine sliertjes die zijn gezoet met fruit en appelsap. Ze doen mij in de verte een beetje denken aan van die zure aardbeienmatjes. Ze smaken en ruiken lekker naar aardbei. En er zijn crunchies, een soort popcorn met een lichte fruit smaak. Klinkt misschien een beetje gek maar het is wel lekker.IMG_5906[1]
IMG_5909[1]

Op elke verpakking staat duidelijk aangegeven wat er in zit en voor wie de snoepjes geschikt zijn. Ik vind het altijd wel fijn als er ergens duidelijk “vegan” op staat. Dat betekent voor mij meestal dat ik niets meer hoef uit te pluizen. In de zakjes zit precies genoeg voor een snack attack, niet teveel maar ook niet te weinig. Als je niet van geraffineerde suikers houdt, dan is dit echt iets voor jou.IMG_5853[1]

Je vindt de fruit fingers bij winkels zoals WAAR.  Verder worden alle producten ook bij Food2Smile zelf verkocht, in hun eigen webwinkel.IMG_5851[1]

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 13 juli, 2015

2 Comments

 • ankie

  11 mei, 2020

  hallo Laurie,
  hoe zit dat met die isomalt? als het net zoiets is als sorbitol, dan moet je het toch als koolhydraat op de verpakking vermelden? als ik vergelijk met suikervrije kauwgum dan zitten er weinig kcaloriën in, geen suikers, maar wel koolhydraten, toch??
  heel graag je uitleg!

  • Laurie

   11 mei, 2020

   Isomalt is een suikervervanger, sorbitol ook. Koolhydraten zijn uiteindelijk ook suikers, suikers zijn uiteindelijk ook koolhydraten. Er zijn inderdaad “suikervrije” of “suikerarme” producten die wel degelijk koolhydraten bevatten. Het een sluit het ander niet uit. De verpakking is niet helemaal juist en zou voor de volledigheid ook de koolhydraten moeten vermelden. Een fabrikant moet altijd eerlijk zijn op het etiket. Je kan altijd contact met het bedrijf opnemen, deze blogpost is 5 jaar oud dus het zou heel goed kunnen dat de verpakking inmiddels (al lang) is aangepast.
   Ik weet niet waarom je suiker of koolhydraten wil vermijden maar als je bijvoorbeeld diabetes hebt kun je terecht bij een dieetist. Die kan je helpen met het maken van de juiste keuzes. Voor zowel isomalt als sorbitol is het zo dat overmatig gebruik een laxerend effect kan hebben. Geniet dus met mate, net zoals snoep met suiker.

LEAVE A COMMENT