Wat Ik Zoal Kook

watikzoalkookEen tijdje geleden kreeg ik de opmerking dat ik te weinig foto’s liet zien en dat met name van de dingen die ik kookte uit de kookboeken die ik recenseer. Of ik daar  überhaupt wel uit kookte was de vraag. Die vraag kan ik makkelijk beantwoorden, ja ik kook uit de kookboeken! Ik kook namelijk graag en bijna elke dag. Alleen laat ik niet altijd overal foto’s van zien.

Pictures or it did not happen. Dat hoort nou eenmaal bij het bloggen, dat snap ik helemaal. Alleen soms, soms heb ik honger en heb ik het gerecht wat ik op de foto wilde zetten opgegeten voordat ik de foto heb genomen. Soms heb ik gasten en wil ik niet streng zeggen dat iedereen pas mag eten als ik foto’s heb genomen. Zo gaan die dingen.
De afgelopen tijd heb ik extra hard geprobeerd om wel foto’s te nemen, hier is het resultaat!

Decadente haverkoeken uit het VB6 kookboek (pagina 214)IMG_0230[1]

Curry met courgette en aubergine (pagina 196) + cashews van Hemsley+Hemsley. IMG_0330[1]
Volkoren parelcouscous salade met peultjes en za’tar dressing (bladzijde 70) uit het boek Salad Samurai.

IMG_0362[1]

Courgettesoep met rodecurrypasta en tofucroutons (pagina 62) uit het boek Elke Dag Supergezond.IMG_0383[1]

Ratatouille uit Veg!IMG_0402[1]

Geroosterde aubergine tomaten soep (pagina 125) uit Licht! Het ziet er onaangenaam en bruin uit maar de kleur zegt gelukkig weinig over de smaak. Het is een ontzettend lekkere en makkelijk te maken soep.IMG_0401[1]

Couscous uit het Vegatopia kookboek het hoofdstuk “Makkelijke maandag” met in sinaasappelsap gestoofde wortels, couscous amandelen en kikkererwten (pagina 8).IMG_0400[1]

Salade met quinoa, amandel, munt (pagina 89)  uit het boek The Green Kitchen Travels.IMG_0399[1]

Veggeree, een vegetarische versie van ketgeree. Uit Veggie!IMG_0407[1]

Couscoussalade met geroosterde paprika, komkommer, rode ui en peterselie uit Veg!IMG_0405[1]

Geroosterde wortelgroenten met quinoa en een kruidige dressing (pagina 169) uit het boek een Een nieuwe kijk op eten van Anna Jones.IMG_0408[1]

Dit is een recept wat ik heel graag maak, panzanella met watermeloen uit het boek Eigentijds Vegetarisch van M. Elia. Het boek heb ik hier niet gerecenseerd en het is alleen nog tweedehands verkrijgbaar en voor bizarre prijzen (variërend van 60 tot 100 Euro).
Ik snap best dat tweedehandsboekenverkopers iets moeten verdienen maar voor 60 tot 100 euro kun je beter 3 of 4 leuke eerstehands kookboeken kopen. Als je het ergens voor twee tientjes ziet, kun je het met een gerust hart kopen, want het is een leuk kookboek.IMG_0414[1]

Dit is het glutenvrije bananen brood op basis van boekweitmeel van Rens Kroes uit het boek Powerfood. Ook dat boek heb ik niet gerecenseerd voor mijn blog. Dit is het enige recept in deze blogpost wat ik werkelijk ronduit smerig vond. Een rare gummi-achtige structuur, een onaangename saaie smaak.

Pasta met rauwe tomaat en basilicum van Jamie Oliver. Boek niet gerecenseerd voor mijn blog.IMG_0417[1]

Paprikasoep met courgette, bieslook (pagina 34) de witte vlekjes zijn room. Komt uit het boek vegetarisch slechts 5 ingrediënten. Recensie komt binnenkort online.IMG_0421[1]

Wortelsoep met tijm (pagina 22). Oorspronkelijk moest er pastinaak in maar omdat die nog niet in het seizoen zijn heb ik extra wortel gebruikt. Dat ging prima. Komt uit het boek vegetarisch slechts 5 ingredienten. Recensie komt binnenkort online.
IMG_0420[1]

Linzensoep met spinazie en tomaat uit Veg!IMG_0419[1]

Pruimen-amandeltaart (pagina 151) uit het boek Top With Cinnamon. Mijn recensie van het boek kwam afgelopen dinsdag online.IMG_0423[1]

Bouillon uit Veg! Ik trek regelmatig zelf bouillon maar dit keer volgde ik braaf het recept van Hugh Fearnley Whittingstall. Toevallig had ik alle ingrediënten in huis.IMG_0428[1]

Zoete kleverige tomaten-uienschotel (bladzijde 210) uit het kookboek Een nieuwe kijk op eten van Anna Jones.IMG_0427[1]

Harira (bladzijde 118) uit het kookboek The Green Kitchen Travels.

Turkse freekehsalade van Rick Stein uit From Venice to Istanbul. Ik maakte het recept uit het tijdschrift Vegetarian Living.IMG_0432[1]

Quinoa chili sin carne (bladzijde 155) uit het boek de Vegarevolutie van Lisa Steltenpool. Ik had geen quinoa in huis dus ik at er rijst bij.IMG_0433[1]

Al met al moet ik concluderen dat 23 foto’s van mijn kookuitspattingen misschien wat weinig is, maar ze komen uit een goed hart. Echt consequent fotograferen wat ik kook, ik ben er schijnbaar niet zo goed in, maar ik doe mijn best. Ik vraag mij af: zouden jullie meer van zulke blogposts willen? Of moet ik stoppen met het fotograferen van mijn avondeten? Roept u maar!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 4 september, 2015

6 Comments

 • Suzanne

  4 september, 2015

  Het bereide gerecht en de foto met het recept erbij maken het juist extra leuk! Geeft weer kookinspiratie en als het dan echt een lekker gerecht blijkt te zijn, koop ik dat kookboek.

  • Laurie

   4 september, 2015

   Ik kan geen recepten geven uit de kookboeken die ik recenseer. Daar zit namelijk copyright op en het delen zonder toestemming van de uitgever is niet toegestaan.
   Oh en mensen mailen mij ook wel eens of ik wat over wil typen uit een kookboek. Dat kan ik niet doen, niet omdat het niet eerlijk is qua copyright maar ook omdat het mij teveel tijd zou kosten om op ieder verzoek in te gaan.
   Hopelijk heb je wat aan mijn kookboekrecensies bij het besluiten welk kookboek wat voor jou is.

 • hanne

  9 september, 2015

  ik ben ook dol op (vegan) koken en kookboeken maar elke keer als iemand zegt dat ik een blog moet beginnen denk ik brr en dan foto’s maken, op de pc zetten, .. ik doe trouwens af en toe een kookboekchallenge om wat meer uit mijn kookboeken te maken! en jouw kleverige aardappelschotel ziet er minstens zo goed uit als die in het boek, die stond al op mijn lijst maar ga ik nu zeker maken!

  • Laurie

   9 september, 2015

   Ik wil je niet ontmoedigen maar het foto´s maken en klaarmaken voor je blog, dat kost inderdaad veel meer tijd dan je van te voren denkt. Maak vooral de kleverige aardappelschotel. Hij is absurd makkelijk te maken en heel lekker. Veel succes met je volgende kookboekenchallenge.

   • hanne

    9 september, 2015

    neen neen je ontmoedigt me niet, dat weet ik juist, ik volg veel kookblogs en zie vaak de progressie door de jaren! ik vind foto’s maken en zeker foodfoto’s echt een stiel op zich! chapeau dus voor jullie bloggers :)

    • Laurie

     10 september, 2015

     Mooi dat ik je niet ontmoedig. Progresie is een goed teken en het nemen van voedselfoto’s ik zeker een kunst opzich. Bedankt voor het compliment!

LEAVE A COMMENT