Boekrecensie: Salad Samurai

IMG_2960[1]
Salades zijn vaak een beetje een ondergeschoven kindje. In sommige restaurants zijn ze ook nog eens de enige optie die je hebt, als je geen vlees eet. Jammer eigenlijk want een goede maaltijdsalade hoeft helemaal geen straf te zijn. Met een beetje creativiteit en goede ingrediënten kom je een heel eind.

Misschien ken je Terry Hope Romero wel van de boeken die ze samen met Isa Chandra Moskowitz schreef. Titels zoals Veganomicon, Vegan Cupcakes Take over the World. Vegan pie in the Sky. Laatst kwam van de hand van Isa Chandra het boek Isa Does It uit en van Terry Hope Romero is er nu Salad Samurai en je raadt het al, een heel kookboek over salades.

Het boek begint met recepten voor losse dressings en toppings. De dressings vaak op basis van cashewnoten voor extra romigheid. De toppings zijn bijvoorbeeld tofu, geroosterde noten of hennepstrooisel. Daarna volgen de salade recepten die per seizoen zijn ingedeeld. Dit zijn echt vullende saladerecepten, dus zeker niet zomaar wat gemengde sla en een beetje groente. Er zitten overigens veel glutenvrije opties tussen, waardoor het boek voor veel mensen geschikt is.
IMG_2963[1]
Enige voorbereidingen zijn voor dit boek echter wel verstandig. Dit boek is Amerikaans en zoals bij de meeste Amerikaanse kookboeken staan de maten aangegeven in cups. Je zou kunnen omrekenen, maar dat is een heel gedoe, daarom is het handig om een setje cups in huis te hebben. Qua ingrediënten zal je af en toe even moeten zoeken. Producten als sumak, za’atar, witte miso en liquid smoke zijn helaas nog niet overal te verkrijgen, maar met een Turkse supermarkt en een natuurwinkel in de buurt kom je een heel eind.

Voor de recepten in het boek heb je vaak verse kruiden zoals peterselie en koriander nodig. Het is handig als je die zelf in de tuin op het balkon hebt staan, zeker als je vaak salades eet. Als je elke keer voor een plantje of bosje naar de supermarkt of groenteboer moet kan het een prijzige zaak worden.
IMG_2962[1]
Er staan trouwens niet enkel en alleen salades in, want a achterin het boek staan grappig genoeg ook nog een paar ontbijt opties, zoals muesli en overnight oats.

Bij de meeste gerechten staat een foto maar niet bij alles. Het boek heeft een mooie moderne opmaak en omdat de meeste gerechten tegen een donkere achtergrond zijn gefotografeerd, springen ze er echt uit. Kortom, een mooi boek op te bekijken met genoeg recepten voor volwaardige en interessante salades.

Posted by on 22 augustus, 2014

4 Comments

 • Debakparade

  22 augustus, 2014

  Ik ben dol op salade maaar de laatste tijd wel een beetje door inspiratie heen dus dit boekt klinkt als een heel goed idee 🙂

  • Laurie

   22 augustus, 2014

   Dit boek geeft je vast en zeker nieuwe salade inspiratie. 🙂

 • Lindsay

  22 augustus, 2014

  Klinkt wel als een boek dat ik ook graag in mijn collectie zou willen. Mooie food styling ook! 🙂

 • Marnolda | marnolda.com

  25 augustus, 2014

  Ik lunch elke dag met een salade en vind het altijd leuk om nieuwe recepten te proberen. Dit boek klinkt goed!

LEAVE A COMMENT