Boekrecensie: Top with Cinnamon

IMG_6064[1]Voor dit kook- en bakboek van Izy Hossack, van de bekende blog Top With Cinnamon, hoef je anders dan de naam van het boek je misschien doet vermoeden niet voor elk recept kaneel bij de hand te hebben. In het boek staan zowel hartige als zoete gerechten, 75 in totaal, waarvan 3 met kaneel, maar waarom dan de naam, Top with Cinnamon?

Een snufje kaneel doet wonderen

Izy begon met haar blog toen ze 15 was, ze is altijd al dol op bakken en koken geweest, maar toen ze een eigen blog begon was qua bakken en koken het hek van de dam. De naam Top with Cinnamon is ontleent aan een blauwe-bessenmuffin die ze een keer at. Ze was heel enthousiast over de kaneel-suikertopping die daar op zat. Ook is ze van mening dat een snufje kaneel menig baksel verbetert.

Top With Cinnamon: vegetarisch en niet vegetarisch

In het boek vind je recepten voor ontbijt en brunch, bijgerechten, hoofdgerechten, zoete snacks, nagerechten en een apart hoofdstuk voor de basics en keukengeheimen. De glutenvrije- en de veganistische opties staan overal netjes aangegeven. Het is niet zo dat het hele boek geschikt is voor mensen die veganist zijn of geen gluten eten. Als je bijvoorbeeld bezoek krijgt van zulke mensen, dan kun je met behulp van een aantal recepten in dit boek in elk geval iets lekkers voorschotelen. Het boek is trouwens wel goed geschikt voor vegetariërs. Er staan meer dan genoeg vegetarische recepten in. Er staan ook vleesrecepten in het hartige gedeelte. Daar zou je bijvoorbeeld met kip van de Vegetarische Slager, hier en daar nog iets vegetarisch kunnen maken.
IMG_6067[1]
IMG_6068[1]
De ingrediënten die in het boek worden gebruikt kun je prima in de supermarkt vinden.
De recepten zijn zonder veel poespas. Izy vertelt eerlijk er graag een rommeltje van te maken in de keuken en ze stelt: “als ik dit kan maken kan jij dit zeker, probeer het gewoon!” Die houding werkt erg aanstekelijk.

Ook semi verantwoorde baksels

Qua baksels staan er zowel semi verantwoorde choco cupcakes met volkorenmeel in, als imponerende cappuccinotaart. De hartige recepten, zijn bijvoorbeeld een groentetaart met pesto en stromboli met basilicum. Bij elk recept staat een mooie foto is die typische bijna zwart-witte stijl die je ook terugvindt op op haar weblog.
IMG_6071[1]
IMG_6069[1]
Al met al is het een goede mix van verantwoorde en misschien wat minder verantwoorde recepten. Maar of het nu een gezond of een wellicht wat minder gezond recept is, het is altijd lekker. En dat is het belangrijkste. Een gebalanceerd en leuk boek!

IMG_6082[1]

Top With Cinnamon
Izy Hossack
Uitgeverij Becht
€ 24,95

Posted by on 1 september, 2015

LEAVE A COMMENT