Boekrecensie: Elke Dag Supergezond

IMG_2484[1]
Liefhebbers van het boek The Green Kitchen opgelet! Als je dat boek een prettig boek vond dat denk ik dat dit ook bij jou in de smaak zal vallen. Ruim een jaar geleden vroeg ik me zelfs in deze blogpost nog af waarom het nog niet in het Nederlands was verschenen, maar hier is het dan: Elke Dag Supergezond van Heidi Swanson.
IMG_2488[1]
Nu is gezond een begrip waar verschillende mensen totaal verschillende ideeen bij hebben, dat is zeker. In dit boek betekent het eenvoudig te bereiden maaltijden, op basis van noten, bonen, granen. Er wordt gebruik gemaakt van tofu, tempeh en seitan in het boek, maar ook van bijvoorbeeld mungbonen. Er was een tijd dat dergelijke ingredienten als geitenwollensokkig werden beschouwd, maar dat beeld is nu aan het veranderend. Het boek laat zien dat het volwaardige voedingsmiddelen zijn die je prima in je dagelijks in de maaltijd kunt gebruiken.

Het boek bevat prachtige foto’s van zowel gerechten als van de natuur. Elk hoofdstuk begint met een persoonlijk verhaal. Er is een hoofdstuk met ontbijtideeën, snacks, lunch salades, hoofdmaaltijden, dranken, bijgerechten en lekkernijen.
IMG_2489[1]
Er wordt spaarzaam gebruik gemaakt van zuivel in het boek. Hier en daar wat kaas en zo nu en dan wat ghee (geklaarde boter) die je eventueel kunt vervangen voor kokosolie. Heidi Swanson pleit voor het gebruik van biologische producten, maar is zeker niet dogmatisch. Ook geeft ze aan dat je de recepten wellicht kan aanpassen aan het seizoen.
IMG_2487[1]

Het is echt een heerlijk kookboek met een bepaalde sfeer, tijdloos en modern. Het biedt een nieuwe blik op whole foods en wat je er mee kunt.

Elke dag supergezond
Heidi Swanson
Uitgeverij Fontaine
24,95

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 7 mei, 2014

LEAVE A COMMENT