Wat ik Zoal Kook #3

Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nlDe laatste aflevering van “Wat ik zoal kook” is echt schrikbarend lang geleden realiseerde ik mij laatst. En dat terwijl ik de laatste tijd juist zoveel uit mijn kookboeken gekookt heb (en ja ook opgegeten, heus!), alleen het foto’s nemen daarin ben ik nog steeds net zo laks als eerst. De zomertijd is juist de uitgelezen kans, omdat het zo lang mooi licht is.

Dat is toch heel anders als je een blogger bent, ineens denk je na over hoe lang het licht is, waar je foto’s moet nemen en krijgt de zomer niet alleen niet alleen het stempel lekker buiten zijn maar het stempel lekker lang buiten maar ook lekker lang foto’s nemen. Ik ga proberen om ook in de wintertijd foto’s te nemen, en wat vaker foto’s te delen. Grappig genoeg heb ik gemerkt dat ik het zelf ook leuk vind om soms terug te kijken naar wat ik maakte en wat ik er van vond. Zo hebben niet alleen jullie er wat aan maar ik zelf ook, win-win!

Volkoren-amandelkoeken met kaneelsuiker

Te vinden op pagina 222 van Home Baked van Yvette van Boven (kwam ze nou terug op tv? ik hoop het!) Superlekker zoet en luchtig en kruimelig, een heel lekker koekje. Ze lijken op de foto een beetje bleek maar ze waren prima en zeker goed gaar.Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Dahl met knapperige zoete aardappel en snelle kokos chutney

Dit gerecht komt uit Een Nieuwe Kijk op Eten (pagina 128). In eerste instantie was ik de gember vergeten., kan gebeuren, maar toen ik een hap je proefde zonder de zoete aardappel, chutney en spinazie smaakte hij al lekker. Toen wist ik dat het goed zou komen. En dat kwam het ook.Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Kikkererwtenstoofpot met ingelegde citroen

Eveneens afkomstig uit Een Nieuwe Kijk Op Eten. Mocht je je afvragen wat ik zoal met de citroenen uit deze blogpost zou gaan doen, dan is dit het antwoord. Deze hele stoofpot word ontzettend omhoog gehaald door een half ingelegd citroentje. Het geeft het echt iets heel speciaals. Ingelegde en gefermenteerde dingen zijn echt geweldig.Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Tomaten-misosoep

Afkomstig uit het nieuwste boek van Anne Jones. Het is binnen 15 minuten klaar en heel smaakvol. Er gaat miso en tahin door de soep en je maakt ook een speciale pasta voor in de soep met nog meer tahin, miso, citroensap en honing. Iedereen die zegt dat vegetarisch eten geen smaak heeft zou dit eens moeten eten.Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Succotash

Uit Love and Lemons. Een succotash is een soort stoofpot boordevol groenten. Ik heb het recept iets aangepast, ik laat de uien ruim 10 minuten fruiten en ik doe de knoflook en paprikapoeder er iets eerder bij zo dat ze meer meebakken en de knoflook iets minder rauw smaakt.Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Aardappelsalade met dille en mierikswortel

Dit gerecht komt uit  The Green Kitchen kookboek (pagina 105). het is een lekkere salade met (ietwat veel) dille en mierikswortel, wat het lekker Zweeds maakt.Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Bitterzoete tabouleh met radicchio en granaatappel

Te vinden op pagina 138 van het boek Cornersmith. Een salade met ook sumak, citroen, granaatappel melasse en lekker veel verse kruiden. Kortom zomer. Dit recept vond kon ik toevallig online vinden, bij Okoko. Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Kruidige pindasalade met noedels

Uit River Cottage Veg! Every Day. Supersimpele salade, superlekker.Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Geroosterde muesli

Zie pagina 17 uit het boek Cornersmith. Lekker zeg, tahin door de muesli! Dit is een blijvertje. Ik heb al snel een tweede lading gemaakt die nu ook alweer bijna op is.Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Shakshouka

Uit River Cottage Veg! Every Day. Pagina 20. Lekker gerecht, maar als je het voor ontbijt wil maken, houd er dan rekening mee dat het wel even moet pruttelen en nog in de oven moet. Als je mega honger hebt is het wellicht niet zo’n goede optie.Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Limoentaart met gemarineerde aardbeien

Afkomstig van pagina 65 uit Zoet & Shoot van Linda Lomelino. Dit is een heel lekkere taart die heel snel te maken is en het soort taart wat goed bij de zomer past. Het lijkt op zo’n schelp met banketbakkersroom maar het is toch net iets anders met de kokos en limoen.
Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Auberginecurry

Maar dan uit het boek Made in India van Meera Sodha. Je vindt dit recept op pagina 57. Het is een heel lekkere curry, snel te maken met lekker veel kruiden, zodat echt een heel aromatisch en smaakvol geheel wordt. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op aubergine en hierin komt ie echt tot zijn recht.Wat ik zoal kook #3 @ Lauriekoek.nl

Posted by on 8 september, 2016

2 Comments

 • Sofie

  8 september, 2016

  Mmmmm heerlijk! Is die Shakshouka ook vegan? Hoe maak je dan die eitjes? 🙂 Ik eet bv wel de eitjes van mijn kippen.

  • Laurie

   8 september, 2016

   Nee die is niet vegan, ik noem mijzelf dan ook vegetarier. Je kunt hem veganistisch maken met hummus, silken tofu of avocado. Er zijn verchillende recepten te vinden voor een vegan versie. Google is je vriend. 🙂 Voor de hummus versie moet je bij de Groene Meisjes zijn.

LEAVE A COMMENT