Boekrecensie: The Love and Lemons Cookbook

Love and Lemons cookbook @ Lauriekoek.nl Laatst hoorde ik iemand zuchten dat er teveel kookboeken worden uitgegeven die zijn geschreven door bloggers. Ik zie eigenlijk niet in wat daarop tegen is, er zijn genoeg bloggers die een unieke en interessante visie op koken hebben en dan ook kookboeken schrijven die leuk en interessant zijn. Dat er een paar bloggers zijn die er letterlijk of figuurlijk niets van bakken, maar toch een kookboek schrijven. Dat is nou eenmaal zo. Vandaag gelukkig weer een pareltje, het kookboek van het bekende blog Love and Lemons.
Love and Lemons cookbook @ Lauriekoek.nl

De A is van Appel

Dit kookboek is geïnspireerd op de seizoenen en op de verschillende dingen die kunnen opduiken in je groente en of fruitpakket. De recepten zijn niet ingedeeld op soort recept, maar op de volgorde van het alfabet. Je begint dus bij de a van appel en zo gaat het verder. Toetjes, voorgerechten, hoofd- en bijgerechten alles staat dus door elkaar. Voorin vind je een overzicht en achterin vind je nog een uitgebreide index, dus als je iets specifieks zoekt, dan vind je het wel.
Love and Lemons cookbook @ Lauriekoek.nl

Alles recepten zijn vegetarisch. Bij elk gerecht staat aangegeven of het veganistisch is of glutenvrij of dat het veganistisch of glutenvrij kan worden gemaakt door iets te vervangen of weg te laten. Bij elk recept staat een foto van het eindresultaat en dat is voor een van oorsprong Amerikaans boek uitzonderlijk. De recepten zijn eenvoudig en meestal prima geschikt voor een doordeweekse dag en ook geschikt als avondmaaltijd, al betekent dat wel dat bij sommige recepten wel iets extra’s zult moeten serveren om er een volwaardige avondmaaltijd van te maken.

Love and Lemons cookbook @ Lauriekoek.nl

Te eenvoudig?

Dit is trouwens het eerste kookboek waarbij ik mensen heb zien klagen over dat de recepten soms te eenvoudig waren. Het is inderdaad zo dat sommige recepten bestaan uit tortilla’s met eenvoudige vulling of pasta met een gemixte geroosterde groentetopping. Bedenk wel dat dit is zoals veel mensen op een doordeweekse avond (willen) eten: snel en lekker. Het blog van Love and Lemons zit ook zo in elkaar. Als je dus op zoek bent naar iets ingewikkelders en uitdagenders, dan kun je dit boek beter links laten liggen.

Thuis kook ik ook vaak simpel, zeker op een doordeweekse dag. Een soepje met wat dingen die over zijn, een pasta met wat dingetjes erbij. Toch zie ik hier en daar dingen die ik nog niet ken of nog niet geprobeerd heb en die ik zeker ga proberen. Zeker nu de zomer eraan komt met alle verse groenten en fruit en voldoende lome dagen om het simpel te houden.
Love and Lemons cookbook @ Lauriekoek.nl

Love and Lemons cookbook @ Lauriekoek.nl

Love and Lemons
Jeanine Donofrio
Uitgeverij Spectrum
€ 30,-

Posted by on 10 mei, 2016

2 Comments

 • Hanneke

  18 mei, 2016

  Ziet er prachtig uit. Helaas merk ik toch vaak dat ik een Engels kookboek sneller links laat liggen. Als het dan ook qua receptuur niet heel uitdagend is, denk ik dat ik beter voor iets anders kan gaan.

  • Laurie

   18 mei, 2016

   Het is in het Nederlands. 🙂 En het is inderdaad niet erg uitdagend. Als je dat zoekt moet je een ander kookboek uitkiezen.

LEAVE A COMMENT