Boekrecensie: Zoet & Shoot

Zoet & Shoot boekrecensie @ Lauriekoek.nl Zoet & Shoot is een kookboek van Linda Lomelino. Ik volg het Instagram account van Linda Lomelino al een tijdje en elke foto die zij daarop plaatst is zonder uitzondering oogverblindend. Waar Instagram vroeger gebruikt werd om overal een leuk filtertje overheen te gooien, om het op een slechte polaroid te laten lijken is dat nu wel anders. Oogverblindend en prachtig zijn de nieuwe codewoorden. Vandaar dat het nieuwe boek van Linda niet alleen over taarten gaat maar ook over fotografie. Beide dingen heeft ze namelijk uitstekend onder de knie.

Zoet & shoot fotografie en gebak

Dit boek is daarom niet alleen geschikt is voor iedereen die graag bakt, maar ook voor iedereen die graag fotografeert, bloggers bijvoorbeeld, maar er zijn ook genoeg mensen zonder weblog, die wel graag hun creaties met anderen delen. Want hoe leuk we het ook vinden om af te geven op mensen die foto’s van hun maaltijd delen op social media, iedereen doet het wel eens. Dat lijkt mij ook helemaal niet gek, als je iets lekkers maakt en je bent er trots op, dan deel je dat toch?
Zoet & Shoot boekrecensie @ Lauriekoek.nl

Kijkje achter de schermen bij Linda Lomelino

Linda Lomelino vertelt in haar boek onder andere wat ze allemaal wel niet uithaalt voor het juiste resultaat. Over hoe ze de gordijnroede wel eens van de muur trekt in een poging het licht op de juiste manier te dempen, al balancerend op een stoel. Alles voor een mooi resultaat. Voor de fotografie tips in dit boek heb je niet perse een spiegelreflex camera nodig, maar het helpt wel. Zeker als je alle tips wil toepassen. Het aanpassen van het diafragma kan wellicht nog met de juiste programma’s op je mobiel, maar in RAW fotograferen kan echt alleen met een spiegelreflex.

Slimme indeling

Naast het uitleggedeelte over fotografie, met duidelijke voorbeelden en concrete tips, staan er ook hoofdstukken in het boek over styling en bakken. Ook die hoofdstukken werken met duidelijke voorbeelden en stap voor stap voorbeelden. De hoofdstukken zonder recept zijn hebben iets kortere pagina’s, zo kun je ze makkelijk terug vinden.
Zoet & Shoot boekrecensie @ Lauriekoek.nl

Zoet & Shoot boekrecensie @ Lauriekoek.nl

Maak een hoge laagjes taart

De signature van Linda is de hoge taart die bestaat uit meerdere lagen met glazuur ertussen. Het maken van een hoge taart lijkt misschien erg ingewikkeld vergeleken met een lage taart, maar er is eigenlijk niet zoveel verschil. Behalve dat je meer ingrediënten nodig hebt en een koelkast, die groot genoeg is, voor het betere opstijfwerk. Het doorsnijden van een cake is even een werkje maar dat geld bij een een-laagstaart net zo min.
Zoet & Shoot boekrecensie @ Lauriekoek.nl
Mocht je niet zo into hoge taarten zijn, ook dan is er nog genoeg te bakken. Donuts, pavlova, koekjes, cupcakes, macarons, brownies, ze zijn allemaal van de partij. Bij ieder recept staat uiteraard een prachtige foto. Een aanrader in deze tijd van het jaar is het hoofdstuk herfstoogst. Waarin alle vruchten die nu in het seizoen zijn worden gebruikt.
Zoet & Shoot boekrecensie @ Lauriekoek.nl
Of je nou graag kookt en bakt of graag fotografeert, met dit boek hoef je niet te kiezen tussen de twee. Beide zijn ruimschoots vertegenwoordigd en als het goed is eindig je met een lekker fotogeniek baksel en een goede foto. Een goede deal dacht ik zo. Voor een boek over fotografie alleen kan ik je trouwen Shoot! van harte aanbevelen. Van Linda Lomelino is er nog een tweede boek uit. Vruchtentaarten en ander gebak

Zoet & Shoot
Linda Lomelino
Uitgeverij Kosmos
€ 24,99

Zoet & Shoot boekrecensie @ Lauriekoek.nl

Posted by on 20 oktober, 2015

4 Comments

 • Susanne

  20 oktober, 2015

  Oeeh lijkt me een geweldig boek. Kende haar nog niet eens, ben gelijk volger op Instagram geworden! Poef wat een fotografie. echt heel knap!!

  • Laurie

   21 oktober, 2015

   Het is een geweldig boek. Ik wil je alleen wel waarschuwen. Het is niet veganistisch, dus als je daar naar opzoek bent (wat ik gezien je blognaam denk). Dan is dit misschien niet de beste optie voor jou. Je kunt makkelijke alle veganistische boeken vinden in mijn Lauriekoek boekenoverzicht. https://lauriekoek.nl/het-grote-lauriekoek-boekenoverzicht/

   • Susanne

    1 november, 2015

    Oooh thanks voor de reactie! Daar was ik me niet eens van bewust 😀 Maar goed, ik kan nog steeds veel van haar fotografie leren. Ik maak et gewoon vegan ;P

    • Laurie

     1 november, 2015

     Graag gedaan! Het lijkt mij beter om nu hier te lezen dat het niet vegan is, dan er achter te komen als je het al hebt gekocht. Het fotografie gedeelte blijft inderdaad net zo leerzaam, of je nou vegan bent of niet.

LEAVE A COMMENT