Boekrecensie: The Green Kitchen (nu in het Nederlands!)

The Green Kitchen

Enige tijd geleden stond op dit blog de recensie van de Engelse versie van Green Kitchen Stories, dat je misschien wel kent van hun prachtige blog. Ik moest toen moeite doen het boek te bemachtigen; steeds was het weer uitverkocht. Het Engelstalige boek was dus al een groot succes en daarom is het boek er nu ook in het Nederlands! In Nederland wordt het boek uitgegeven door Uitgeverij Becht. 

De foto’s in het boek vallen direct op. Ze zijn zo mooi dat je het bijpassende gerecht gelijk klaar wil maken.. Dit boek bezorgt je mede daardoor een soort feelgoodgevoel. Alle recepten zijn vegetarisch. Er zitten ook veganistische en glutenvrije opties bij, die goed en herkenbaar zijn aangegeven. In het boek speelt groenten duidelijk een hoofdrol. Het boek zit vol met vernieuwende combinaties met groente of fruit. Daarnaast wordt er zo nu en dan ook gebruik gemaakt van de zogeheten superfoods, zoals chiazaad en chlorella.

The Green KitchenThe Green Kitchen

De meeste gerechten die in het boek staan zijn nieuw, ze zijn dus niet eerder gepubliceerd op de website van Green Kitchen Stories. Wel is besloten om een aantal favoriete gerechten, die wel eerder op de website zijn gepubliceerd, in het boek op te nemen. De gerechten in het boek zijn healthminded, maar zeker niet moeilijk uitvoerbaar of hippie-achtig. De schrijvers vinden dat natuurlijke dingen zoals hele granen, goede vetten, fruit en groente de kern van een gezond dieet zijn. Ze geven ook handige tips over wat je in de voorraad kast zou moeten hebben.

Van Green Kitchen Stories is er naast het blog, ook een app verkrijgbaar. Deze zijn, in tegenstelling tot het recent vertaalde boek, nog wel beide alleen in het Engels. Ik ben er overigens heel erg blij mee dat in elk geval het boek in het Nederlands is uitgegeven. Zelf heb ik geen problemen met het Engels, maar ik snap dat er nog best een hoop mensen zijn die een recept het liefst in het Nederlands willen lezen. Nu kunnen er heel wat meer mensen worden bereikt.

The Green Kitchen
David Frankiel en Louise Vindahl
Uitgeverij Becht
€24,95

Posted by on 7 februari, 2014

2 Comments

 • Hanneke

  7 februari, 2014

  Heb het boek toevallig net vanmiddag gekocht. Prachtig boek, mooi vormgegeven. Omdat ik al best veel kookboeken heb, was ik benieuwd of deze wat zou toevoegen. En dat is zeker zo!

 • Petra

  8 februari, 2014

  Het boek is echt prachtig…

  gr. Petra

LEAVE A COMMENT