Ontdekkingen en Herontdekkingen #5

herontHier een zomerse aflevering van mijn ontdekkingen en herontdekkingen. Het is komkommertijd, de wereld staat stil, lijkt het, maar toch heb voldoende te melden! Dat ga ik dus ook doen. Voordat ook mijn blog vakantie begint.

Ik wilde een hele blogpost aan restaurant De Kas wijden. Ik ging er naar binnen met het idee alle gangen te fotograferen, en er een review over te schrijven. Ik weet niet wat het is maar toen de eerste amuses kwamen liet ik dat plan volledig los. Het eten was zo ontzettend lekker, de omgeving zo mooi. De hele blogpost kon me gesloten worden.
Dat is een primeur in mijn blogcarrière! Toch zeg ik: ga langs bij de kas, ik ben nog nooit zo fijn uit eten geweest. Ze hielden heel goed rekening met mijn vegetarische wensen, heerlijke groenten, smaak combinaties, de porties waren goed, de timing, de drankjes. Alles! Als ik het een cijfer had moeten geven was het zeker een 10+.restaurantdekas

De wereld is weer een plantaardige melk rijker. Alpro Pur’enjoy. Een sojamelk met fruit en er is geen suiker aan toegevoegd. De smaak is lekker, vergelijkbaar met drinkyoghurt. Zelf houd ik niet zo van heel erg zoet, dus ik vind deze erg lekker. Ik heb vooralsnog alleen de rode smaak met framboos en granaatappel kunnen proberen. En ik ben erg nieuwsgierig naar de gele variant met mango en carambola. Je vindt deze plantaardige melk in het koelschap van de supermarkt. Een liter pak kost ongeveer € 2,40.purenjoy

Komende woensdag is het weer zo ver, dan begint het nieuwe seizoen van The Great British Bake-Off. Uiteraard zit ik als fan weer trouw voor de buis. Oh en dat vlechtbrood van Paul Hollywood? Dat is nog steeds niet mijn specialiteit.britishbake-off

Niet alleen in de supermarkt vind je nieuwe plantaardige melk ook in de natuurwinkels kun je nieuwe producten vinden. Zo heeft Provamel een rijstkokosananas drink, denk aan piña colada, maar dan zonder alcohol en in pak vorm. Lekker! Er is ook een kokostoetje met sojachocolade. Een van de beste plantaardige kant-en-klare toetjes naar mijn mening. De rijst koks ananas drink kost € 3,30 voor een liter. De toetjes zijn € 2,50 voor 500 gram. Voor Provamel verkoopadressen kun je hier kijken.
provamelkokoschocosojariceananaskokosnutprovamel

Nog wat prettig nieuws uit Duitsland, sommige Edeka supermarkt filialen en sommige filialen van de DM drogisterij verkopen nu Veganz producten. Je kunt de filialenzoeker op de Veganz website gebruiken om te zien welke winkels dat exact zijn. Natuurlijk is het nog steeds de moeite waard om langs een Veganz filiaal te gaan. Voor de producten en om wat te eten. Een tijdje geleden ging ik langs bij het filiaal in Essen. Mijn belevenissen kun je hier lezen.
veganzbijedeka

Tot slot nog een paar ijs tips voor de ijsfans onder ons. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat het lekkere ijs van Professor Grunschnabel nu bij zo ongeveer iedere Albert Heijn te koop is. Ik zou zeggen koop het als je kunt (nee ik heb geen aandelen). Lekkere ijsjes vind ik ook de bevroren fruit om in de knijpen ijsjes van Hero met kokos en ananas, het lijkt wel een terugkerend thema hier.
fruitomteknijpen

Omdat dit de laatste blogpost voor de zomer is snel nog even wat zomerse tips

Een vegetarische barbecue organiseren? Hier vind je tips en trucs.
Veggie op reis? Hier vind je mijn advies
Zomerse verzorgingstips? Die vind je hier!
Jezelf beschermen tegen de zon? Of tegen nare zweet luchtjes? Eerder schreef ik deze blogposts over Lovea zonnebrand, Schmidts Deodorant en Ohm Collection Deodorant.
Vegetarische magazines in het buitenland? Ik maakte een lijstje voor je.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 4 augustus, 2015

LEAVE A COMMENT