Veggie op Reis

vakantiewortelDe zomervakantie staat weer voor de deur. Tijd om op reis te gaan! Uiteraard kan dat ook prima als je vegetariër of veganist bent. In deze blogpost geef ik wat extra tips om je vakantie wellicht nog aangenamer te maken.

1. Vegetarisch of veganistisch paspoort
Dit is geen echt paspoort natuurlijk maar het is een boekje waarin in allerlei talen staat dat je vegetariër of veganist bent. Ter verduidelijking staan er zelfs nog lijsten in van producten die wel en niet ok zijn.

2. Happy Cow
Dit is een website met alle vegetarisch en veganistische eetgelegenheden in een stad of dorp. Er staan ook plekken op die vegetariër- of veganist vriendelijk zijn en health food stores. Er is ook een app van voor iPhone en Android. Neem sommige beoordelingen wel met een korreltje zout, er zitten mensen bij die volgens mij geen enkel restaurant goed vinden.

3. Buitenlandse vega blogs/tips van lokale mensen
Als je je bestemming al weet kan het leuk zijn om te kijken of er vegabloggers zijn die al dan niet uit die regio komen en tips hebben over je bestemming. Dit wordt uiteraard wel moeilijker als je de taal die op je bestemming gesproken wordt niet spreekt. Toch kom je met Google Translate een heel eind. Als je aan Couchsurfing doet, of bijvoorbeeld een slaapplek regelt via Warmshowers, dan kun je daar soms ook hosts vinden die aangeven zelf vegetariër te zijn. Zelf als je niet bij hen gaat slapen kun je ze een berichtje sturen om ze om tips te vragen.

4. Geef aan de je vegetarisch/veganistisch eet
Dit is een beetje een no-brainer, maar als je bijvoorbeeld gaat lang gaat vliegen dan moet je zo snel mogelijk aan geven dat je een aangepaste maaltijd wil. Helaas is dat geen garantie voor lekker eten. Zelf kreeg ik in het vliegtuig overigs als vegetarische maaltijden aardappels en pasta met tomatensaus. Een vreemde combinatie, maar je hebt het er maar mee te doen.

5. Neem zelf ook voldoende eten mee
Je kunt, als je gaat vliegen zelf eten meenemen, maar slecht beperkt drinken (wegens het vloeistoffenbeleid) Houd hier rekening mee en maak je hummus dus niet al te vloeibaar. Neem verder fruit mee, noten, voedzame repen, thee, crackers, chocolade, wat je maar wil. Zo krijg je in ieder geval geen honger onderweg.

6. Zoek een verblijfplaats waar je zelf kunt koken
Dit kan erg handig zijn, zo kun je als je naar de markt gaat op je bestemming die aanlokkelijke producten kopen en er meteen mee aan de slag.

7. Pas je verwachtingen aan/pas je bestemming aan
Natuurlijk is er op het Franse platteland veel minder keus in eetgelegenheden dan bijvoorbeeld in Berlijn, waar je struikelt over de vegan en veggie opties. In dat geval zul je of tevreden moeten zijn met minder, of je zult je bestemming aan je behoeftes moeten aanpassen. Als dit mogelijk is natuurlijk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 16 juni, 2014

4 Comments

 • Alynda

  18 juni, 2014

  Ter aanvulling op tip 5: let erop of je wel eten mag meenemen naar het land van bestemming. Naar de USA mag het bijvoorbeeld niet, ik herinner met nog een heisa op het vliegveld van Philadelphia, omdat mijn vriendin haar banaan niet in het vliegtuig had opgegeten… We hadden bijna onze aansluiting gemist ;-)

  • Laurie

   18 juni, 2014

   Bedankt voor de aanvulling! Dat is inderdaad een goed punt, als je fruit of andere verse producten probeerd mee te nemen naar sommige landen kun je zelfs een flinke boete krijgen. Alles opeten dus.

 • fleur

  26 juni, 2014

  ik ga naar een all inclusive resort.. hoop dat dat goed komt !

  • Laurie

   26 juni, 2014

   Ik hoop dat iets aan mijn tips zal hebben. Fijne vakantie!

LEAVE A COMMENT