Op IJs-avontuur met de Professor

Soms lijkt de zomer ver weg en soms zit je er middenin, maar soms wil je gewoon ijs, ongeacht het weer. Er is genoeg ijs te krijgen, maar voor de opties zonder zuivel beland je dan  meestal bij het sorbetijs en wellicht bij Ben en Jerry. Nu is er iets wat net wat opwindender is dan sorbertijs, met ook nog eens veel leukere smaken dan Ben en zijn compagnon (die hebben namelijk ook twee soorten sorbetijs, die bijna nergens te krijgen zijn en waar de beloofde stukken koek steeds kleiner worden, maar dat geheel terzijde). De naam? Professor Grunschnabel. Hij maakt ijs, heerlijk romig ijs welteverstaan. 100% plantaardig, soja, lactose en glutenvrij ijs barstens vol met smaak voor ongeveer 5 euro per pot.

Het ijs van de professor is romiger dan sorbetijs en het geheim daarvan is een flinke scheut kokosmelk. Kokos is een van de nieuwste trends in eetland. Kokoswater, kokos vers uit de noot, kokosyoghurt, kokosijs, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het ijs is veel anders dan soja-ijs, waar je de sojasmaak vaak flink bovenuit proeft en wat dus lang niet iedereen lekker vindt.

Qua smaken is het ijs ook interessant. Wat dacht je van ijs met maracuja, aardbei met rode peper, ijs met chai-smaak, limoen met basilicum of de goddelijke chocoladesmaak, die de chocolade nog beter laat uitkomen door de kokosbasis. De professor vertelde mij dat hij dol is op het ontdekken van nieuwe smaakcombinaties en hij proeft ook graag ijs van concurrenten. Suikervrij ijs vond hij overigens onzin en suiker is bovendien een belangrijke basis voor de structuur van het ijs, maar desondanks was hij wel aan het experimenteren met zoetstoffen zoals agave.

Je kent Professor Grunschabel misschien wel van het Fabulous Food Festival of de Parade mwaar hij meestal wel met een ijskraam te vinden is/was. Ook is hij regelmatig te vinden in een Ekoplaza of supermarkt met een proeverij. Zijn ijs is steeds beter verkrijgbaar, zelfs in diverse supermarkten. Er zijn naast grote potten ook eenpersoons porties in kleine bakjes verkrijgbaar. Laat de zomer nog maar even voortduren!

Voor meer informatie en verkoopadressen: http://www.grunschnabel.nl

Posted by on 6 augustus, 2013

2 Comments

 • Celine

  10 juni, 2015

  Ik heb hem net ook voor het eerst geproefd, mijn god wat is hij lekker zeg! 😀

  • Laurie

   11 juni, 2015

   Voor het eerst? Dan ben je nu waarschijnlijk verslaafd. 🙂

LEAVE A COMMENT