Schmidt’s Deodorant

Schmidt's deodorant @ Lauriekoek.nlDe zomer is weer in het land en daarom mag een goede deodorant natuurlijk niet ontbreken. Ik had al eens eerder over het merk Schmidt’s gehoord. Goede dingen ook, maar ik dacht dat het in Nederland niet verkrijgbaar was. Tot ik het bij de webwinkel Reina Organics vond.

Bicarbonaat

Deze deodorant heeft als basis het spul wat we in Nederland kennen als bicarbonaat, ook wel zuiveringszout genoemd. Het wordt bijvoorbeeld toegevoegd aan baksels om zet te laten rijzen. Sommige mensen maken er mee schoon, er zijn zelfs mensen die hun haar er mee wassen en hun tanden er mee poetsen en je kunt het ook als deodorant gebruiken.

Naast bicarbonaat zit er ook arrowroot (een plantaardig bindmiddel) shea butter en cacaoboter in. Dit om het bicarbonaat goed onder je oksels aan te kunnen brengen. Het laat, in tegenstelling tot wat je misschien vermoedt, geen vette vlekken achter in de kleding. De deodorant is geschikt voor veganisten en heeft het leaping bunny logo, wat wil zeggen dat de deodorant proefdiervrij is.

Bergamot-lime

De geur die ik heb gekozen (bergamot-lime) is heerlijk en is op basis van essentiële olie. Het ruikt echt heel lekker! Er is trouwens ook een geurloze variant van Schmidt’s, mocht je je deodorant liever geurloos hebben. Het aanbrengen kan met je vingers of met een handig bijgeleverd spateltje. Per oksel heb je ongeveer een hoeveelheid ter grote van een erwt nodig. Dit wrijf je onder je oksel uit en klaar is kees. De crème smelt makkelijk onder je oksels ook als je niet gedoucht hebt voor het aanbrengen.
Schmidt's deodorant @ Lauriekoek.nl

Schmidt's deodorant @ Lauriekoek.nl

Voor mij persoonlijk is een keer aanbrengen genoeg voor een dag zonder zweetgeur. Ik denk dat dit de beste natuurlijke (dus zonder onder andere glycol, aluminium, parabenen en ftalaten) deodorant is die ik tot nu toe geprobeerd heb. Oh, en ook de deodorant die ik het lekkerste vind ruiken, ook niet onbelangrijk. Een potje kost 12 Euro en met een potje doe je ongeveer 3 maanden.

Posted by on 29 april, 2014

3 Comments

 • Petra

  30 april, 2014

  Tjonge wat handig en makkelijk ziet dit er uit….Volgens mij heeft dit product een heel erg goede werking…

 • Hanneke

  11 augustus, 2015

  Smeert het wel goed uit? het lijkt mij vrij stevig. Vind het persoonlijk fijn om mijn handen niet te gebruiken bij het aanbrengen van deodorant.

  • Laurie

   11 augustus, 2015

   Het lijkt inderdaad vrij stevig maar het smelt helemaal door de warmte van de oksel. Wat is er op tegen om je handen te gebruiken bij het aanbrengen van een deodorant als ik vragen mag? Mij gaat het persoonlijk meer om de werking dan om de manier van opbrengen.

LEAVE A COMMENT