Boekrecensie: Het Forest Feast Kookboek

IMG_2524[1]
Dit vrolijke, kleurige kookboek  is afkomstig van Erin Gleeson, een Amerikaanse blogger. Normaal gesproken ken ik het weblog als er naar aanleiding daarvan een boek verschijnt, maar dit keer ging het eens andersom.

De schrijfster verhuisde van de stad naar het bos en begon een blog waarop ze haar recepten deelde. Elke week ontvangt ze thuis een doos en met groente en fruit en aan de hand daarvan verzint ze allerlei recepten. Ze houdt ervan om feestjes te organiseren en de recepten sluiten daar goed op aan. Ze zijn eenvoudig te bereiden, maar dat past ook wel bij het buiten zijn.
IMG_2523[1]
De recepten zijn niet zomaar uitgetypt, nee het zijn ware kunstwerken, foto’s waar weer overheen geschreven is met pijltjes en aanwijzingen. Door het hele boek heen vind je die creatieve vibe terug in de vorm van foto’s en aquarellen. Daardoor voelt het heel persoonlijk en zwierig.
IMG_2520[1]
Het is zo nu en doen wel duidelijk dat het boek een vertaling is, zo is er af en toe sprake van het gebruik van cups. Ook wordt er als tip gegeven dat je bladerdeeg per post zou kunnen bestellen. Volgens mij kan dat in Nederland niet, maar dat is ook niet nodig, gezien het feit dat je dat hier wel iedere supermarkt kunt krijgen.

Je vindt in dit boek hapjes vooraf, cocktails, salades, groente gerechten en zoete gerechten. Er wordt wel gebruik gemaakt van ei, honing en zuivel, dus veganistisch is het niet.. Mijn favorieten tot nu toe zijn de pindakaas-avocadoshake, laurieraardappeltjes en de spicy wortels. Met de zomer in aantocht zijn de gerechten in dit boek precies wat je nodig hebt origineel, maar zonder opsmuk. Echt een aanrader!

Benieuwd geworden naar Erin Gleesons weblog? Die vind je hier (Engelstalig uiteraard).
IMG_2528[1]

Het forest feast kookboek
Erin Gleeson
Uitgeverij Fontaine
€24,95

Posted by on 12 mei, 2014

1 Comment

  • Petra

    16 mei, 2014

    Wat ziet dit boek er prachtig uit….

LEAVE A COMMENT