The Ohm Collection Deodorant

IMG_2893[1] Deze deodorant stond al een tijdje op mijn “wil ik graag proberen”-lijstje. Op het Viva las Vega’s Festival kwam ik ze toevallig tegen, dus werd het ook maar eens tijd om de inhoud van dit mooie blikje van The Ohm Collection uit te proberen.

De geuren

Het uitkiezen van een geur viel trouwens nog niet mee. Er zijn zes varianten: frankincense, jasmijn, gardenia, neroli, ceder en kokos. Ze roken allemaal lekker, vandaar het probleem met kiezen, maar uiteindelijk ging ik voor ceder. Die ruikt heel fris, een beetje naar pas gewassen wasgoed. De meeste geuren vind ik trouwens geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Al zullen mannen denk ik niet snel voor een deo gaan met bloemengeur als jasmijn. De geuren zijn wel allemaal op basis van ingrediënten die of in het wild geplukt of in ieder geval biologisch zijn.

Sodium-bicarbonaat

De deodorant bevat sodium-bicarbonaat, waar kennen we dat van? Je kunt er mee bakken, schoonmaken, je tanden mee poetsen en je kunt het dus als deodorant gebruiken. Het werkt prima. Je zweet nog steeds wel, maar je blijft fris ruiken.

Behalve geur en bicarbonaat zitten er geen rare ingrediënten in deze deodorant. Geen parabenen, geen alcohol, geen aluminium of andere omstreden stoffen. Sterker nog de deodorant is gemaakt volgens de filosofie dat wat je niet kan eten, je ook niet op je huid moet smeren.  De deodorant is niet op dieren getest en alle ingrediënten zijn plantaardig. Geschikt voor veganisten dus.

De deodorant is in poedervorm. Er zit een handige strooidop op het blikje. Je hebt maar een klein snufje nodig voor iedere oksel. Het is dus zuinig in gebruik. Volgens de verpakking is 120 gram, de inhoud van het blikje goed voor 6 maanden. Direct na het scheren mag je de deodorant niet gebruiken, dat is wel iets om even rekening mee te houden.
IMG_2894[1]
Zelf blijf ik voorlopig deodorant op basis van bicarbonaat gebruiken. Het werkt uitstekend, ook op mijn gevoelig oksels. Het is misschien even omschakelen als je “traditionele” deodorant uit een spuitbus gewend bent, maar daarna wil je niet anders meer.
Meer informatie en verkoopadressen vind je op de website van de Ohm Collection.

Posted by on 15 juli, 2014

2 Comments

 • Paulien

  30 augustus, 2017

  Ik gebruik deze deo ook en wil niets anders meer. Als je zweet heb ik werkelijk nooit meer last van nare geurtjes. De hele dag niet. Ik doe er inderdaad 6 maanden over. Dus het lijkt een dure aanschaf, maar dat is zeker niet waar. Ook handig is de kleine verpakking, als je het mee moet nemen op reis. Mijn favoriete geur is lavendel, maar dat vind ik sowieso een heerlijke geur en plant.

  • Laurie

   30 augustus, 2017

   Bedankt voor je mini recensie Paulien. 🙂

LEAVE A COMMENT