Bionade

Bionade @ Lauriekoek.nlAls ik een van mijn favoriete drankjes zou moeten noemen, zou Bionade een van de eerste dingen zijn. In Duitsland is dit samen met Club-mate, al jaren een van de populairste alternatieven voor de standaard bier en frisdranken in de Duitse horeca. In Nederland is het een stuk minder bekend.

Toch is Bionade hier ook steeds vaker te vinden. Onder andere bij natuurwinkels, Marqt en tegenwoordig is het zelf ook bij Albert Heijn verkrijgbaar. En de horeca in Nederland heeft ook al een tijdje op de kaart staan. Bionade is niet zomaar een suikeroplossing, aangevuld met water, het is een koolzuurhoudende limonade dat wordt gebrouwen net als bier, alleen bevat het geen alcohol, al denken sommige mensen van wel. Omdat het flesje ze aan een bierflesje doet denken. En Bionade bevat een stuk minder suiker dan traditionele frisdranken, het smaakt dan ook eerder lekker fris dan mierzoet. Iets wat ik erg waardeer.
Bionade @ Lauriekoek.nl

Glutenvrij

De meeste Bionade smaken zijn glutenvrij, die herken je aan een grote koren aar met een streep erdoor. Die dan groot op het etiket staat afgedrukt. Bionade is biologisch en heeft ook het Europese bio keurmerk. Een tijdje geleden was er in Duitsland een rel omdat niet alle ingrediënten van Bionade echt biologisch zouden zijn geweest. Het bedrijf ging diep door het stof, maar inmiddels zou alles weer in orde zijn.

Boomgaard

Nu zullen verreweg de meesten van jullie al wel bekend zijn met Bionade. Het aanbod van Bionade was tot voor kort in Nederland ook amper veranderd, maar er zijn de laatste tijd toch weer wat extra soorten bijgekomen. Bionade cola bijvoorbeeld, al heeft het weinig met de ons bekende smaak van cola te maken. En er is recentelijk ook Bionade Boomgaard bijgekomen. Die heeft iets fruitigs, maar dan subtiel. Erg lekker als dorstlesser, wat overigens voor alle Bionades wel geldt.
Bionade @ Lauriekoek.nl

Meer Bionade in Duitsland

In Duitsland zijn er nog wat meer opties, zoals aardbei-pruim, kweepeer (quitte) en activ (een sportdrank), die ik in Nederland  ieder geval nog niet heb gezien, maar wat niet is kan natuurlijk altijd nog komen. Mocht je toch dicht bij de Duitse grens wonen, dan loont het ook zeker om eens een keer wat Bionade in te slaan. Buiten dat het er een stuk goedkoper is, kun je ze ook per krat kopen.

Posted by on 20 augustus, 2014

6 Comments

 • Carolijn

  20 augustus, 2014

  Zo lekker inderdaad! Heb het deze zomer in Berlijn ontdekt! 🙂

  • Laurie

   20 augustus, 2014

   Dat is inderdaad wel de plek om Bionade te ontdekken. 🙂

 • Bonnie

  4 september, 2014

  Ik vind de vlierbessensmaak hiervan erg lekker, maar zo te lezen zijn er nog veel meer smaken die ik nog nooit heb geprobeerd. Hopelijk komen die dan ook naar Nederland!

  • Laurie

   4 september, 2014

   Ik zie ze steeds meer soorten hier in Nederland, zelf hoop ik de pruimen-aardbei variant nog een keer tegen te komen.

 • Frans

  15 juni, 2016

  Ik vraag mij af waar je het kan kopen

  Bij de Albert Hein is het over de euro vind ik nogal prijzig

  Ik heb op internet wel prijzen gezien van 0,79 per halve liter .
  Maar dat gaat vaak per doos.

  En wil ook graag meerdere smaken proberen

  • Laurie

   15 juni, 2016

   Het staat in de tekst Frans. Je kunt naar Duitsland gaan. Bijna elke getranke laden verkoopt het daar, in alle smaken. Mocht dat te ver zijn dan kun je Ekoplaza, Marqt of een natuurwinkel proberen. Dat het “prijzig” is, daar kan ik verder weinig aan doen, veel frisdranken zoals Wostok en Fentimans zijn rond de euro of duurder.

LEAVE A COMMENT