The Dutch Weedburger

The Dutch Weedburger

Het leek bijna een running gag te worden: The Dutch Weedburger en mij. Al vroeg zag ik het concept voorbij komen en was ik enthousiast. Toen de eerste verkoop adressen zich aandienden wilde ik hem graag proberen, de eerste keer kon ik het adres totaal niet vinden en de tweede keer bleek de burger niet op voorraad te zijn! Poging drie was bij Noorderlicht in Amsterdam Noord, waar de paniek even toesloeg toen ik de burger nergens op de kaart zag staan, maar daar was hij eindelijk!

The Dutch Weedburger

De burger had een leuk groen uitziend broodje en de burger zelf was heerlijk sappig ook ontbeerde hij niet de umamismaak, die sommige burgers bij gebrek aan zo smakeloos en onaantrekkelijk maakt. De salade met wakame past er heel goed bij. Mijn tafelgenoot vroeg zelfs of de burgers nog ergens in een winkel werden verkocht. Een goed teken, lijkt me.

Ik hoop dat ook dat deze weedburger komende tijd op nog meer plekken verkrijgbaar zal worden, zodat ik, als ik ergens ga lunchen wellicht eens voor een Dutch weedburger kan kiezen in plaats van het good old broodje hummus. Hoe meer keus en hoe meer vega(n) opties hoe beter toch?

Bij de burger hoort ook een documentaire (die ik nog graag een keer wil zien) waarin Lisette Kreischer, de bedenker van de weedburger naar Amerika gaat om zeewierinspiratie op te doen. Lisette ken je natuurlijk van de fijne plantaardige kookboeken.  Zeewier sluipt de laatste tijd steeds meer mijn keuken binnen. Onder andere in de vorm van kelpvlokken voor een zoutige smaak, zeewier voor dashibouillon, nori (vellen voor de sushi), zeewierspreads, saladedressing van de Ekoplaza (merk: Atlantica) en niet te vergeten chips uit zee. Een ingrediënt met heel veel mogelijkheden dus.

Wat betreft de locatie. Noorderlicht is een leuk café op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ongedwongen, ongepolijst en veel biologische producten op de kaart, zoals biologische sappen en limonades van Naturfrisk. Ze hebben een groot terras met mooi uitzicht op het water.


Naturfrisk


Café Noorderlicht, op de NDSM-werf

Naast de lunchmogelijkheden en de vele drankjes op de kaart, bleken ze de heerlijke ijsjes van Nice te verkopen. Dit zijn ijsjes met een echte fruitsmaak, logisch want de ingrediënten zijn niets anders dan veel fruit (echt fruit’, suiker en een beetje citroensap. Je ruikt het fruit gewoon als je het ijsje uit het papiertje haalt. Alle ijsjes zijn vegan en ook biologisch! Er is zelfs een avocado variant van en ik ben een echte avocadoliefhebber, what more can I say?


Ijsjes van Nice, in een hippe verpakking
Puur aardbei

Posted by on 9 mei, 2013

1 Comment

  • Daniëlle

    10 mei, 2013

    Oh, ik vind die burger zo lekker! Helaas woon ik ver van alle plekken waar hij verkocht wordt.

    Die ijsjes zien er ook fijn uit!

LEAVE A COMMENT