Lovea Bio Zonnebrandcrème

Lovea Bio Zonnebrandcrème @ Lauriekoek.nl
Van alle verzorgingsproducten die er zijn, is zonnebrandcrème mijn minst favoriete. Het ruikt meestal niet aangenaam, het is plakkerig en je moet je om de zoveel tijd weer insmeren en als je een plekje vergeet verbrand dat als nog. Het uitkiezen van een goed merk zonnebrand is ook een van de redenen waarom ik niet van zonnebrand houd. Op internet zijn discussies te vinden tussen mensen die vinden dat je insmeren tegen de zon net zo kankerverwekkend is als de zon zelf. Zijn er überhaupt dan nog goede merken om te kiezen? vraag ik me dan af.

Géén nanodeeltjes

Voor mij is duidelijk dat ik in ieder geval een zonnebrandcrème (en een aftersun) wil die geen nanodeeltjes bevat. Nanodeeltjes kunnen het lichaam binnengaan (ze zijn daar immers klein genoeg voor) en wat de gevolgen hier van zijn is me niet helemaal duidelijk. Ook kies ik zelf graag voor een natuurlijke minerale filter tegen de zon. Daarmee vallen alle huismerken zoals die van de Hema en het Kruidvat af.

Er zijn nog genoeg merken over, waarvan ik graag een crème zou willen gebruiken, zoals Green People, Badger Balm, John Master Organics, My Chelle, Fair Squared en Jason, maar die zijn alleen in het buitenland te koop. In Nederland blijven dan Lovea, Earth Line, Harmonie en Aubrey over. Er valt dus nog genoeg te kiezen. Ik nam de proef op de som en koos voor de zonnebrandcrème van Lovea, om uit te proberen. Ik betaalde 15 euro voor 125 ml. Lovea heeft een minerale filter, heeft een Ecocert keurmerk, bevat geen siliconen, peg, of parabenen en is geschikt voor veganisten.

Smeren, en flink ook!

Zonnebrandcrème is een product dat je royaal gebruiken om je lichaam mee in te smeren (iets van een borrelglaasje per keer qua hoeveelheid!). Ga dus niet te zuinig doen omdat je je product duur vindt. Sommige fabrikanten claimen ook dat je maar een keer hoeft te smeren. Toch smeer ik me meerdere keren in als ik in de zon zit. Gewoon voor de zekerheid. Dat zonnebrandcrème watervast kan zijn, zoals op de verpakking staat bij Lovea, geloof ik overigens niet. Lovea zonnebrandcrème, ruikt overigens (in tegenstelling tot de standaard merken) wel lekker. Het bevat geen synthetisch parfum, misschien ligt het daar aan.

Weleda After Sun LotionHurraw!.

Als aftersun gebruik ik vaak Weleda aftersun met edelweiss (sinds ik The Sound of Music zag, moet ik daar elke keer aan denken bij het woord edelweiss). Deze ruikt, net als de zonnebrandcrème van Lovea ook heel lekker. Voor je lippen is er van Hurraw! een lippenbalsem met spf 15 verkrijgbaar.

 

Tot slot nog wat verstandig zonadvies van Johnny Shadow (maar negeer wel even die irritante Zwitsal promotie aan het eind).

Posted by on 16 juli, 2014

11 Comments

 • Hannahdingen

  18 juli, 2014

  leuk, hier was ik naar op zoek! Moet alleen eerst nog even mijn oude opsmeren, want om die nu weg te gooien is ook wel weer teveel waste.
  Volgend jaar een heerlijke nieuwe, duurzame en goede variant voor mij dus 🙂

 • Jaya

  23 juli, 2014

  Zijn alle zonnebrandproducten van John Masters en Green People nanodeeltjes-vrij?
  Want van beide merken zijn wel veganistische zonnebrand of veganistische producten met zonnebrand erin te koop in Nederland, bij deze webwinkels:
  John Masters: http://adija.nl/huid/zon-bescherming/john-masters-organics-spf-30-naturel-mineral-sunscreen-voor-het-gezicht.html
  Green People:
  http://www.simplicitaz.nl/images/stories/virtuemart/product/green-people-dag-creme.jpg
  http://www.saygreencosmetics.nl/man/4-skin-guard-face-defense-f15
  http://www.saygreencosmetics.nl/no-scent-soft-lips-protection-spf8-geurloos

  • Laurie

   24 juli, 2014

   John Masters is vrij van nano deeltjes, dat zeggen ze op hun eigen website. “does not contain nano-particles” Green People gebruikt wel nano-deeltjes. Deze zijn gecoat.

 • marlies

  29 juli, 2014

  een van de linken deed t niet…hier de goede: http://jetskeultee.nl/titanium-dioxide-schadelijk-voor-de-huid/obj9200228

  • Laurie

   30 juli, 2014

   Dit is de verklaring van Lovea over het feit dat er toch nano op hun verpakking staat.
   “In mei 2014 is de regelgeving omtrent nanodeeltjes veranderd. Tot die datum werd gekeken naar de totale omvang van het gecoate deeltje titanium dioxide of zink oxide en dit was groter dan 100nm en daarmee geen nanodeeltje. Nu wordt gekeken naar het interne element van het gecoate deeltje. Lovea heeft na de wetswijziging meteen de etiketten aangepast. Juli 2014 bleek dat het ‘interne element’ titanium dioxide toch gewoon groter is dan 100 nm en dat de etiketten van de factor 30 en 50 dus eigenlijk geen nano hoeven te noemen. Vanaf volgend jaar worden de etiketten dus weer aangepast.”
   Factor 30 of 50 kopen dus. Mocht je echt niets met gecoate nano te maken willen hebben kies dan John Masters of Badger Balm (via Iherb)

 • セレネ

  26 augustus, 2014

  In mijn zoektocht naar parfumvrije zonnebrand kwam ik ook uit bij Lovea (factor 50) 🙂 In een aflevering van de rekenkamer (dacht ik, volgens mij was het deze maar kan ‘m nu niet bekijken) filmen ze ook in de fabriek van Lovea (herkenbare flesjes!).
  Ik hoorde ook dat er vanaf volgend jaar (ofzo) van de EU niet meer op de flesjes mag staan dat zonnebrand watervast is, omdat dat niet kan (maar ik kan het niet meer terugvinden, dus of het waar is of niet merk ik volgend jaar wel :P).

  • Laurie

   26 augustus, 2014

   Er zit wel parfum in Lovea alleen op niet-synthetische basis. Of ze moeten een parfum vrije soort hebben die ik niet ken, dat kan natuurlijk.
   Het zou goed zijn als er niet meer geclaimd mocht worden dat zonnebrand watervast is. Het zou toch jammer zijn als mensendenken dat het wel watervast is daardoor te weinig insmeren en vreselijk verbranden.

   • セレネ

    26 augustus, 2014

    De ingredienten van de Lovea die ik heb (zie ook deze site):

    LOVEA BIO Sun Spray Kids SPF 50 Disney

    De tere huid van kinderen vraagt om een hoge UV- bescherming. LOVEA BIO Spray Kids met SPF 50 is voorzien van een vrolijk Disney design. Deze handige spray beschermt de huid van kinderen op een veilige wijze tegen zowel UVA- als UVB- straling. De spray bevat hiervoor een 100% natuurlijk, mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide. De waterbestendige formule is vrij van parfums en parabenen.

    INGREDIENTEN: DICAPRYLYL CARBONATE, CAPRYLIC/CAPRIC, TRIGLYCERIDE, TITANIUM DIOXIDE, ARGANIA SPINOSA OIL, STEARIC ACID, ALUMINIUM HYDROXIDE, POLYGLYCERYL-3, DIISOSTEARATE, OLEYL ALCOHOL, ZANTHOXYLUM ALATUM EXTRACT.

    Maar in de rest zit wel parfum, dus dat is toch wel de standaard.

    P.S. Je banner is echt leuk 😀 Schattige koekjes!

    • Laurie

     26 augustus, 2014

     Bedankt voor je compliment over mijn banner! Ik heb zelf de niet Disney variant van daar de verwarring over het parfum.

    • セレネ

     26 augustus, 2014

     De Disney-variant heb ik tot nu toe alleen bij de Etos en Makro gezien.

     Ik kwam op je weblog via het bericht over sewnatural (deze) en omdat ik je banner zo leuk vond ben ik ook even verder gaan klikken 🙂

    • Laurie

     26 augustus, 2014

     Leuk! Welkom! Je kunt als je in de toekomst meer van mij wil lezen me altijd volgen via social media.

LEAVE A COMMENT