Wat ik zoal Kook #2

watikzoalkook2Gelukkig nieuwjaar iedereen! Ik kijk alweer ontzettend uit naar de dingen die komen gaan dit jaar. Mijn blog is alweer 3 jaar oud en dit wordt dus het 4e jaar waarin ik blog. Tof he? Hier is weer een nieuwe blogpost over wat ik de afgelopen weken gekookt heb. Als ik er aan denk om een foto te nemen tenminste. Ik doe echt mijn best om wat consequenter foto’s te nemen, maar eerlijk is eerlijk, het kan altijd beter.

Pompoen-salierisotto uit Vegeterean
Pompoen en salie is een geweldige combinatie. Dit is echt een van mijn lievelingsgerechten en kan gewoon worden gemaakt op een doordeweekse avond. Risotto kan heel veel werk lijken maar het is vooral een kwestie van de tijd nemen. Ik gebruikte de risotto rijst van Green Age en die beviel mij erg goed.IMG_0511[1]

Pompoen-maissoep van Yvette van Boven uit Libelle
Het recept schrijft voor dat de soep gezeefd moet worden maar ik vind hem grof ook heel lekker.IMG_0504[1]

Coconut samosa patato salade uit Salad Samurai van Terry Hope Romero (bladzijde 127)
Eigenlijk is het gewoon een gigantische hoeveelheid samosavulling als salade, dat kan niet anders dan lekker zijn. Ik had nog wat coconutbacon in huis en die paste er heel goed bij., met z’n rokerige smaak. Dit recept kun je ook vinden op de website van Terry Hope Romero. Vegan Latina (je moet wel even naar beneden scrollen).IMG_0508[1]

Roggebrood uit het boek Bakken met Paul Hollywood
Het leek precies op het brood op de foto bij het recept. Was erg goed gelukt en erg lekker.IMG_0500[1]

Dosa’s van Jamie Oliver
Het recept kun je ook vinden op zijn website. Ik houd van dosa’s, die van Jamie, maar ook die uit het boek The Green Kitchen Travels. Beide hebben een zoete aardappelvulling, die van The Green Kitchen zijn glutenvrij en vallen iets sneller uit elkaar. Er zitten scheuren in de dosa’s, omdat ik ze niet dun genoeg heb gemaakt. Ik was te gulzig en goot teveel beslag per keer in de pan. En die roze waas komt van kruiden die in de pan gebakken zijn voordat ik de dosa’s bakte, waarom het roze geworden is, weet ik niet, maar de kleur is helemaal natuurlijk.IMG_0499[1]

Tomatensoep uit Top With Cinnamon, pagina 103
Bij dit recept maak je eerst een roux met plantaardige melk om zo de soep een beetje te binden. Heel slim. Er hoort eigenlijk een pizette bij maar ik at er een ander broodje bij.IMG_0465[1]

Citroencake uit het boek van van Hummingbird Bakery
Dit is een foto van het kapje van de cake wat ik nog net kon redden voor op de foto. De cake ziet er op de foto een beetje gek uit. maar het was een goede cake. De glans komt van de siroop die er na het bakken overheen word gegoten voor extra citrussmaak.IMG_0463[1]

Onschuldige Country Cookies uit Home Baked van Yvette van Boven (bladzijde 235)
Ze zijn inderdaad zo onschuldig als ze lijken, en heel erg lekker.IMG_0453[1]

Creamy Avocado Potato Salad. Bladzijde 123 uit Vegan brunch van Isa Chandra Moskowitz
Avocado in plaats van mayo is een ontzettend goed idee voor in een aardappelsalade.IMG_0454[1]

Chorizo Sausages. Pagina 139 uit Vegan Brunch van Isa Chandra Moskowitz
Mijn favoriete veganistische worstjes. Deze vallen namelijk niet uit elkaar en hebben lekker veel smaak.IMG_0456[1]

Risoniotto met paddenstoelen uit Veg! (pagina 258)
Het is een soort risottogerecht, maar dan met risoni, een pasta die erg op rijst lijkt qua vorm. Deze risoniotto kost ook minder bereidingstijd dan een klassieke risotto, handig voor een doordeweekse dag.IMG_0466[1]

Pompoen, rode ui en boterbonen uit de oven uit Licht! (pagina 302)
Zoals ik al eerder heb gezegd, salie en pompoen zijn samen altijd goed. Een makkelijk herfstig “alles in een braadslee” gerecht.IMG_0494[1]

Pizza voor iedere doordeweekse dag uit Een Nieuwe Kijk Op Eten van Anna Jones (pagina 226)
Dit is de pizza met de door sommigen zo gevreesde bloemkoolpizzabodem. Ik vind het zelf meer op een hartige taart lijken dan op een pizza. Hij is inderdaad heel makkelijk klaar te maken, als je een keukenmachine hebt en die heb ik toevallig. Het papier rond de pizza is een beetje zwartgeblakerd, de pizza wordt namelijk op een hoge temperatuur gebakken en eigenlijk kan bakpapier daar niet goed tegen. Ondanks dat ik mijn bedenkingen had bij deze methode ging het bakken prima en het papier vloog ook niet in de fik.IMG_0492[1]

Pepernoten uit Maak Van De Noot Een Deugd
Misschien denk je nou: Huh maar jij hebt toch je eigen pepernoten recept online staan? Klopt! Maar deze smaken heel anders, het ligt vooral aan het kruidenmengsel denk ik. Ik vind het altijd leuk om verschillende versies van een gerecht op baksel te proberen. Om zo mijn absolute favoriet te ontdekken.IMG_0495[1]

Boekweitpannenkoeken uit The Green Kitchen
Deze pannenkoeken zijn ontzettend voedzaam! Eigenlijk is het de bedoeling dat je er een taart van maakt met zomerfruit maar je raad het al: ik eet ze meestal al op voor ik er een taart van hem kunnen maken.IMG_0515[1]

Posted by on 4 januari, 2016

2 Comments

 • Julia

  19 januari, 2016

  Ik reageer eigenlijk nooit, ben zo’n stille lezer. Maar dankjewel, nu heb ik heel-veel-trek.

  • Laurie

   19 januari, 2016

   Bedankt voor je reactie! Hopelijk heb ik je geïnspireerd om iets lekkers voor jezelf te gaan koken.

LEAVE A COMMENT