Boekrecensie: The Hummingbird Bakery Home Sweet Home

HummingbirdHummingbird Bakery is een bakkerij van zoete lekkernijen in Londen. Het gebak is vooral gebaseerd op de Amerikaanse keuken, overdadig en zoet. Sinds ze hun deuren openden in 2004 brachten ze drie kookboeken uit met daarin de recepten om hun gebak thuis na te maken. Dit is het derde kookboek.

Dit is volgens mij tevens het dikste kookboek van Hummingbird bakery tot nu toe. Ik vind het een prestatie dat iemand zoveel verschillende variaties op recepten kan bedenken. Alle zoetigheid is present: cupcakes, cheesecakes, koekjes, repen, cakes, taartrollen, nagerechten, donuts en fudge, maar ook enkele hartige lekkernijen. Gelukkig is dit geen kookboek waarin er vooral op aan wordt gedrongen dat je alles bedekt met een laag fondant of marsepein. Hier gaat het om het bakken en eventueel glazuren van je baksel.

De instructies zijn duidelijk en zeer stap voor stap, bij veel recepten zitten prachtige foto’s, maar niet bij ieder recept. Over het algemeen zijn alle ingrediënten verkrijgbaar bij de supermarkt en als dit niet zo is staan er suggesties bij. De gerechten in het boek zijn in elk geval vegetarisch (mits je bij enkele hartige gerechten een vegetarische kaas gebruikt).HummingbirdHummingbirdHummingbird
Nu nog een persoonlijke kanttekening: ook dit boek heeft een roze cover en ik vraag me altijd af waarom patisserieboeken of liever gezegd de gehele patisserie boekenafdeling de laatste tijd zo roze kleurt? Is er geen enkele andere kleur die bij bakboeken past? Vinden vormgevers dat bakken een vrouwenzaak is? Misschien zal ik het wel nooit weten komen. Wat ik wel weet is dat dit een boek is voor de feestdagen, voor overdadigheid en genieten van taart. En in alle vormen en alle smaken.

The humming bird bakery home sweet home
Tarek Malouf
Veltman Uitgevers
24,99

Posted by on 4 december, 2013

1 Comment

  • Kelly

    4 december, 2013

    Leuk boek!

LEAVE A COMMENT