Recept: Zoete Pompoenmuesli

Recept: Zoete Pompoenmuesli @ Lauriekoek.nl
Dit is nu al een winnaar in huize Lauriekoek. De afgelopen dagen waren zo druilerig, ik moest wel iets maken om die grijsheid te verdrijven. Dat ik een fan ben van pompoen is nooit een geheim geweest geloof ik. Op mijn blog vind je een recept voor pompoencake, pompoenbrood, pompoensoep, smoothies met pompoen en nu dus ook voor pompoenkruiden, wat je daarmee kunt doen? Nou wat dacht je van de ontbijt opvrolijken?

Je hebt nodig voor een flinke pot:
  • 300 gram havervlokken
  • 100 gram ongebrande ongezouten pecannoten
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 3 theelepels suiker
  • flinke snuf zeezout
  • 3/4 theelepel pompoenkruiden
  • 2 grote lepels kokosvet
  • 90 gram agavesiroop
  • 125 gram pompoenpuree (ongeveer 300 gram rauwe pompoen)
Werkwijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de pompoen in kleine blokjes, breng het water in de stoompan aan de kook en stoom de pompoen in 20 minuten gaar. Gaar in dit geval betekent dat je de gestoomde pompoen makkelijk moet kunnen pletten met een vork. Schraap de pompoen uit de pan, pureer met een vork in een diep bord en zet opzij.

Meng vervolgens in een kom alle droge delen, dus de havervlokken, suiker, zout, de kruiden, pitten en de pecannoten door elkaar. Smelt hierna het kokosvet in een pannetje en meng de pompoenpuree en de agave er doorheen. Je hebt nu een kom met een droge mix en een diep bord met een natte mix. Voeg deze samen, meng ze goed door elkaar en stort het uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de mix gelijkmatig is verdeeld en dan is het tijd om het te bakken. Als je een kleine oven hebt, bak de muesli dan in twee keer. De muesli moet ongeveer 15 tot 20 minuten bakken. Hij wordt knapperig als hij afkoelt.Recept: Zoete Pompoenmuesli @ Lauriekoek.nl

Je kunt er altijd nog 50 gram rozijnen doorheen mengen voor iets “extra’s”, heb je geen pompoen in de buurt maar wel zoete aardappel? Dat werkt ook prima.

Wil je ontbijt compleet maken en naast een kom met muesli met plantaardige yoghurt thee drinken? Yogi tea classic chai en Pukka tea vanille chai passen heel goed bij deze muesli!

Recept: Zoete Pompoenmuesli @ Lauriekoek.nl

Teveel pompoen gaar gestoomd? Gebruik de pompoenpuree die je over hebt in deze herfstige smoothie.

Posted by on 20 november, 2015

LEAVE A COMMENT