Pompoensoep


In dit staartje van de winter zijn er nog volop pompoenen te vinden. Zelf mensen die geen grote pompoen liefhebber zijn vinden deze soep vaak lekker door de combinatie van pompoen met aardappel. De pompoen pitten uit het binnenste van de pompoen kun je roosteren en als garnering gebruiken. Ik eet deze soep graag met lekker brood met zelfgemaakte hummus.

Benodigdheden

voor ongeveer 4 personen

  • 1 medium pompoen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 kruimige gewone aardappels
  • 2 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • een halve theelepel gember
  • snufje geelwortelpoeder
  • zout en peper naar smaak

Fruit de knoflook met de uien in een pan die groot genoeg is voor de soep. Doe de kruiden erbij en fruit deze een minuut of twee mee. Schil en snijd de pompoen, aardappels en zoete aardappels in blokjes en voeg deze samen met een liter bouillon aan de gefruite uitjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes doorkoken tot het gaar is (zo’n 20 minuten). Pureer de soep met een staafmixer en serveer.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 16 maart, 2013

LEAVE A COMMENT