Recept: pure chocoladetruffels

Recept: pure chocoladetruffels @ Lauriekoek.nl Ik kreeg post van Tony’s Chocolonely. Twee repen pure chocolade, omdat ze daarvan het recept hebben aangepast. Ik moet zeggen, ik vind hem lekkerder. Romiger en een betere vollere chocoladesmaak. Nu ik twee repen in huis had moest ik natuurlijk wel een recept bedenken met chocolade. Ik kwam uit op iets wat heel eenvoudig te maken is, lekker en wat de chocolade smaak goed laat uitkomen namelijk pure chocoladetruffels.

Pure chocoladetruffels

Voor ongeveer 20 chocoladetruffels heb je nodig:

  • 200 gram pure chocolade van minstens 60% cacao
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanillepasta
  • snufje zeezout
  • 100 ml haverroom (ik gebruikte Oatly)
  • 2 eetlepels cacao
En dan

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe die in een kom die tegen warmte kan. Verwarm de haverroom met de suiker, zout en vanille tot het aan de kook is gekomen. Giet het mengsel over de chocolade. Laat het een minuutje staan en kijk hoe de chocolade langzaam smelt. Roer goed door dek de kom af en zet het in de koelkast om op te stijven. Minstens 4 uur.

Haal het mengsel uit de koelkast, rol er balletjes van met je handen en leg die op een bord of schaal. Ongeveer een theelepel per keer, je mikt op ongeveer 20 balletjes. Zeef de cacaopoeder over de truffels heen. Rol ze een beetje heen en weer zodat je alle kanten van de balletjes bestuift. Klop het eventuele teveel er weer af met bijvoorbeeld een siliconen kwastje.

Bewaar de pure chocoladetruffels in de koelkast. Ze zijn ongeveer 4 dagen houdbaar, maar geloof mij: dat halen ze niet. Heb je de smaak te pakken en wil je meer bakken? Bekijk dan de selectie zoete recepten op Lauriekoek.Recept: pure chocoladetruffels @ Lauriekoek.nl

Tips

1: Het snufje zout is voor het naar boven halen van de chocoladesmaak. Houd je niet van zeezout in chocolade of ben je bang dat je teveel zout binnenkrijgt? Laat het dan gerust weg.

2: In plaats van door de cacao kan je de truffels ook door de gehakte nootjes rollen, door de hagelslag of door de kokos.

N.B Ik weet dat sommige mensen Oatly nu vermijden als de pest vanwege het Blackstone debacle. Ik had nog een pakje Oatly staan en heb dat dus gebruikt. Voel je vrij om een ander merk haverroom te gebruiken.

Posted by on 14 september, 2020

LEAVE A COMMENT