Recept: Pompoencustard

Recept: Pompoencustard @ Lauriekoek.nl Het is gek hoe iets ineens kan omslaan. Een paar weken geleden taalde ik nog niet naar pompoen, kaneel of chai en nu is het weer veranderd en ben ik helemaal in de stemming voor winterkost. Jullie ook? Daarom maakte ik dit simpele toetje, eigenlijk een soort van custard of vanillepudding, maar dan met pompoen. Een pompoentaartje zonder bodem, het is net wat je er in wil zien.

Pudding maar dan met pompoen

Voor dit recept gebruikte ik 4 ovenbestendige bakjes die je overhoud als je je Pots & Co toetje ophebt. Maar je kunt natuurlijk elk kleine ondiepe bakje gebruiken. Weersta de verleiding om het bakje helemaal tot het randje te vullen, het komt dan over het bakje heen. Alles zal omhoog komen als een soort soufflé en dan weer een beetje instorten, dat is normaal. Deze custardpudding is lekkerder als hij een paar uur in de koelkast heeft gehad om op te stijven. Je kan hem ook direct eten, maar hij is dan veel vloeibaarder, persoonlijk vind ik dat een stuk minder lekker. En het is handig dat je ze van te voren kan maken.

Voor 4 potjes pompoen custard heb je nodig:
  • 200 ml plantaardige melk naar keuze
  • 2 eetlepels olie
  • theelepel vanille-extract
  • 200 gram gaargestoomde pompoenblokjes (gestoomd gewicht)
  • 75 gram rietsuiker
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel speculaaskruiden of pompoenkruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
Werkwijze
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Gooi alle natte ingrediënten in de blender, daar bovenop de droge
  • Zet de blender aan en blend tot alles gemixt is. Niet langer.
    Recept: Pompoencustard @ Lauriekoek.nl
    Recept: Pompoencustard @ Lauriekoek.nl

    .

  • Giet de vormpjes vol met het pompoenmengsel en zet ze in de oven voor 15 á 20 minuten. Laat hierna de bakjes goed afkoelen voor je ze in de koelkast zet.
  • Zet de bakjes enkele uren in de koelkast om op te stijven, maar je kunt het ook warm eten

Eet smakelijk!

 

Posted by on 31 oktober, 2018

2 Comments

  • Annemiek

    31 oktober, 2018

    Leuk recept, en fijn dat het vegan is! Dank voor het delen. En herken ik daar een zuperzozial lepeltje? 😉

    • Laurie

      31 oktober, 2018

      Yez Zuperzozial it is! Ik heb er allerlei spulletjes van en ze duiken regelmatig in mijn foto’s op.

LEAVE A COMMENT