Waterdrop

Waterdrop @ Lauriekoek.nlBij Waterdrop dacht ik altijd aan die waterflessen, die doormidden van geur een smaakje aan je water gaven, maar dat bleek een product van de concurrent te zijn. Inmiddels weet ik wel beter. Dit is Waterdrop.

Wat is Waterdrop?

Wie ze wel eens in de supermarkt heeft gezien, weet dat we het hier niet over een fles drinken hebben, maar een geheimzinnig vierkant doosje. Ik vroeg me wel eens af wat er in zat, maar meenemen deed ik het tot nog toe niet. Enige tijd geleden, kwam ik ze weer tegen. de Waterdrop doosjes bevatten meerdere individueel ingepakte klontjes, verpakt in heel weinig plastic. Je lost deze op in kraanwater waarmee je je water verandert in een drankje met smaak.  Ieder blokje is goed voor ruim een halve liter vloeistof.Waterdrop @ Lauriekoek.nl

Geen siroop

Het is weer eens wat anders dan siroop. Je gooit een Waterdrop klonkje in het water en het begint te bruisen als een klein bruisballetje. Heel leuk om het langzaam al fizzend te zien oplossen. Als alles is opgelost is je drankje klaar. Officieel moet je er 400 ml water bij gieten, maar ik heb het ook geprobeerd met 500 en zelfs 600 ml en ik vind dat dat ook een prima smaak oplevert.
Waterdrop @ Lauriekoek.nl

Water met een smaakje

Ik weet niet hoe ik Waterdrop het beste kan omschrijven. Het doet mij denken aan producten als Spa met bijvoorbeeld citrus of kokossmaak, of suikervrije frisdranken. Het voelt niet echt als frisdrank, misschien omdat de verpakking anders is. Er zitten wel zoetstofjes in, zoals sucralose of stevia, al wordt er volgens mij aan een versie zonder deze zoetstoffen gewerkt. Er zijn ook dranken met toegevoegde cafeïne, voor een extra kick, maar dan zonder de suiker uit bijvoorbeeld een energy drink.

Er zijn allerlei verschillende soorten smaken microdrinks, met klinkende smaken als Youth, Zen en Focus. Microenergy varianten met cafeïne, zoals Nero en Oro. Daarnaast zijn er van Waterdrop ook nog diverse microteas en microlytes verkrijgbaar,Waterdrop @ Lauriekoek.nlDe varianten met stevia vind ik persoonlijk minder lekker omdat ik heel gevoelig ben voor die zoetstof. Die met sucralose vind ik prima, sucralose is een zoetstof die 600x zoeter is dan suiker. De drankjes die je met waterdrop zijn dus compleet suikervrij. Als je echt geen suiker wil binnenkrijgen, kun je ze dus met een gerust hart drinken. Je proeft wel dat het geen suiker is, maar dat weet je van te voren. Ik drink ook wel eens een glas suikervrije limonade en dat vind ik ook niet vies.

Van alle varianten die ik probeerde vond ik Youth (met perzik- en gembersmaak) de lekkerste. Maar ook Focus, die wat minder zoet is, beviel mij erg. Nero en Oro bevatten weliswaar cafeïne, maar daar merkt ik niet erg veel van.
Waterdrop @ Lauriekoek.nl

Naast de bovengenoemde smaken, zijn er nog veel meer

Waterdrop vs. kraanwater

Feit is natuurlijk wel dat als je het regelmatig drinkt het zou kunnen dat je jezelf een wat zoete smaak aanwent, zodat je gewoon kraanwater uiteindelijk saai gaat vinden of minder aantrekkelijk. Daarom wissel ik het maar eens beetje af, zodat het ook daadwerkelijk een beetje bijzonder blijft. Het is wel handig dat de kubusjes van Waterdrop klein zijn. Ze zijn handig mee te nemen en kraanwater is op steeds meer plekken toegankelijk. Zo kan je overal snel een drankje maken.Waterdrop @ Lauriekoek.nl

Je kunt Waterdrop krijgen bij verschillende supermarkten zoals Jumbo en Albert Heijn. Of bij Waterdrop zelf. Ze hebben ook een uitgebreide selectie aan verschillende waterflessen hebben, deze zijn te krijgen via de website van Waterdrop en er is zelfs een adventskalender. Waterdrop @ Lauriekoek.nl

Posted by on 27 november, 2022

3 Comments

 • Karolien

  1 december, 2022

  Duurzaam is dit product jammer genoeg echt niet, wat een overbodige plasticproductie. Liever een schijfje citroen, of ander fruit in je glas. Of een druppeltje smaakstof (uit een glazen flesje waar je ook veel langer mee toekomt). Is dit een review uit eigen initiatief of word je hier voor betaald? Ik vind je website anders heel fijn om te volgen, daarom dat ik dit nogal een vreemd artikel vind. Groetjes!

  • Laurie

   1 december, 2022

   Nee ik krijg niet betaald. Dat moet je er ook duidelijk bij vermelden als dat zo is. Geen enkele blogpost op Lauriekoek.nl is betaald. In het verleden heb ik wel berichten gekregen van mensen die zeiden mij te gaan melden bij instanties, omdat ze me ergens te positief of negatief over vonden terwijl zij dan ergens een andere mening over hebben of hadden.
   Ik vind het jammer dat je het niet bij mijn blog vindt passen. Ik vind het leuk verschillende dingen uit te proberen en probeer daarbij voor van alles open te staan.

  • Lisa

   27 augustus, 2023

   OK Karen.

LEAVE A COMMENT