Hi-Five Ice tea

Hi-five ice tea @ Lauriekoek.nl
Als ik ergens de afgelopen dagen behoefte aan had (en de rest van de zomer nog aan heb) dan is het wel koud drinken. Warme thee trekt me toch minder dan koude thee en het lest de dorst, tenminste als het niet te zoet is. Hi-Five ice tea voldoet aan deze eisen.

Yaya

Hi-Five is een merk van YAYA kombucha. Bij Yaya weten ze hoe je een drankje samenstelt. Kombucha maak je ook met thee, maar daar houdt de vergelijking met ijsthee wel een beetje op. Er komt ook geen zwam aan te pas. Wel smaakmakers als yuzu, vlierbloesem en verbena en natuurlijk groene- en jasmijn thee. Geen smaakstofjes, maar de echte ingrediënten. De drankjes zijn licht gezoet met agavesiroop, ze bevatten ongeveer 3 gram suiker per 100 ml. Ze zijn biologisch en dragen het biolabel. De thee is heel licht sprankelend. Er zijn drie smaken: jasmijn met witte perzik, hibiscus en vlierbloesem, groene thee met yuzu, limoenbloesem en verbena en zwarte thee met gember, citroengras en citroenschil.

Jasmijnthee

Mijn favoriet is het roze blikje; de jasmijnthee met perzik, hibiscus en vlierbloesem. Het heeft een aangename zoetheid, je proeft de thee en nog net, met een hint van de hibiscus en vlier. Perfect voor de zomer en daarna wat mij betreft.
Hi-five ice tea @ Lauriekoek.nl

Yuzu

De Groene thee met yuzu heeft echt dat frisse van de yuzu en verbena. Yuzu zie ik de laatste tijd trouwens echt overal. Ik gok dat het de kant op gaat van gezouten karamel, je kunt geen product categorie meer noemen zonder dat er geen gezouten karamelvariant van is. De tijd zal het uitwijzen. Zowel yuzu als gezouten karamel zijn lekker trouwens. Hi-five ice tea @ Lauriekoek.nl

Zwarte thee

De zwarte thee met gember is de meest standaard ijsthee, er is niets mis mee, maar ik vind de andere smaken net iets origineler.
Hi-five ice tea @ Lauriekoek.nl

Hoera voor minder zoete ijsthee

Ik hoop dat de flesjes ongezoete groene en zwarte thee die je bij in toko vindt en bij sommige restaurants ook in de mode komen. Soms is alles wat je nodig hebt gewoon koude thee. Misschien kan Yaya die in de toekomst ook produceren. Dat lijkt me cool en een mooie aanvulling op deze drie smaken.

Je kunt Hi-Five ice tea krijgen via de website van Yaya kombucha, bij verschillende horecagelegenheden en winkels die zijn gespecialiseerd in bijzondere alcoholvrije dranken. Voor een lijst van de verkoopadressen kun je ook bij Yaya terecht.
Hi-five ice tea @ Lauriekoek.nl

Posted by on 27 juli, 2022

LEAVE A COMMENT