Bacanha siropen

Bacanha siropen @ Lauriekoek.nl
Bacanha siropen zijn een nieuwe optie op het lijstje van alcoholvrije dranken die wat anders zijn dat het standaard cola-, sinas- en spa riedeltje. Ik probeerde twee soorten siroop uit in de smaken komkommer en rozemarijn.

Franse siroop met bijzondere smaken

Bacanha is een Frans merk en bestaat sinds 2013 wordt gemaakt nabij Parijs. De siropen worden gemaakt met rietsuiker en natuurlijke smaken. Het idee achter de rietsuiker is dat dit sterker van smaak is dan gewone suiker en dat je zo minder siroop nodig hebt voor dezelfde zoetheid. De siropen zijn biologisch en hebben een Frans en Europees biolabel. Het merk heeft smaken die je bij andere limonademerken niet snel ziet. Zoals yuzu, kardemom, roos en gezouten karamel.

Mooie fles

De flessen zijn bijzonder mooi. Donkere glazen geribbelde flessen zoals je die vroeger misschien bij een drogist of apotheek zou zien. Met dito zwart wit etiket en een houten stopper in de fles. Heel mooi en niet perse iets wat kinderen aanspreekt, net als dat alle smaken niet perse voor kinderen zijn. Al sluit ik niet uit dat er kinderen zijn die ook van smaken als jasmijn en rozemarijn houden. Als de flessen leeg zijn, zijn ze nog heel geschikt voor een tweede leven als vaasje.Bacanha siropen @ Lauriekoek.nl

Bacanha siropen @ Lauriekoek.nl

Zelf aanlengen

De siropen zijn bedoeld om verdund te drinken: 1 deel siroop op 8 delen water. Je kunt ze uiteraard ook in een cocktail met of zonder alcohol gebruiken. Een fles bevat 400 ml siroop. Als je een fles geopend hebt moet je hem binnen 2 maanden op maken. Aan de fles zit een klein tutje dat het doseren van de siroop makkelijker maakt.

Komkommer en rozemarijn Bacanha

De komkommersiroop is heel fris. Doordat je komkommer normaal gesproken niet met zoet eet denk je eerst aan fruit. Toch proef je in tweede instantie echt de komkommer wel, het werkt eigenlijk heel goed als limonadesmaak. Rozemarijn ruikt echt naar rozemarijn in het glas, het doet een beetje aan hoestpastille denken. Ook hier is het zo dat je rozemarijn meestal hartig eet en dat het daarom eigenlijk best weer een (her)ontdekking is dat het met zoet ook prima kan.Bacanha siropen @ Lauriekoek.nl

Goed te combineren

Bij de rozemarijn siroop zou het ook uitstekend passen om er bijvoorbeeld een schijfje sinaasappel in te doen. Rozemarijn combineert heel goed met citrus, rabarber of watermeloen. Als je de siroop zou willen mixen kan je alle kanten op. Komkommer gaat trouwens ook heel goed samen met watermeloen, munt en rabarber. Er zijn sterke drank soorten met zulke smaken maar met een schijfje van iets of een beetje sap kom je ook al een heel eind.Bacanha siropen @ Lauriekoek.nl

Je hoeft niet naar Frankrijk voor deze siroop. Je kunt Bacanha bijvoorbeeld vinden bij kookwinkel Oldenhof, Betjeman and Barton. Meer verkoop adressen vind je ook op de website van Bommels Conserven, die deze siropen ook zelf verkopen op hun website.

Posted by on 5 juli, 2022

LEAVE A COMMENT