Water met een Smaakje

citroen
Afgelopen dagen was het hier heet. De temperatuur in de keuken was rond de 40 graden en dat is geen weer om lekker recepten te bedenken. De oven aanzetten of het gasfornuis aansteken zou het nog warmer maken. Het was vooral een kwestie van veel waterijsjes eten en veel drinken.

Nu het zomer is, is er veel vers fruit voor handen, verse kruiden kun je makkelijk zelf kweken in een bak of pot. Of je koopt een royale bos bij de Turkse buurtsuper. Je kunt hiermee niet alleen gerechten, maar ook je water een aangenaam smaakje geven.
Ik zag laatst  dat Albert Heijn To Go zelfs water met een smaakte aanbiedt voor 1,75 met daarin bijvoorbeeld een verdroogd (gevriesdroogd?) stukje komkommer en een zuinig takje kruiden. Zelf maken is niet alleen goedkoper, maar ook lekkerder.

Uit onderzoek is gebleken dat als het warm is mensen meer behoefte hebben aan de smaak zuur (helaas kan ik geen bron vinden op internet). Een paar plakjes limoen of citroen zorgen daar voor. Een goed idee is ook om groene thee te trekken, die koud te laten worden en daar vervolgens fruit en kruiden in de doen om nog een extra smaakje toe te voegen. Andere goede combinaties zijn:

  • Dille & komkommer
  • Munt & sinaasappel
  • Lavedel & blauwe bes en een opengesneden vanillestokje
  • Peer & een open gesneden vanillestokje
  • Munt & plakjes limoen en citroen
  • Watermeloen & aardbei met munt.

En zo kun je natuurlijk eindeloos combineren. Het is al met al een goede manier om wat variatie aan te brengen in je waterbehoefte, zonder gelijk naar de frisdrank of limonade te grijpen. En het is op deze manier nog dorstlessender ook.

 

 

Posted by on 22 juli, 2014

LEAVE A COMMENT