Dash water

Dash water @ Lauriekoek.nl Een tijdje geleden was het ineens all over Instagram: Dash water. Engels bruiswater gemaakt met bobbelig en knobbelige groente en fruit. Alles klopt, hoe de blikjes eruit zien, het verhaal er achter, de gelikte campagne. Dat maakte me heel benieuwd naar hoe het zou smaken.

Geen suiker, wel smaak

De blikjes bereikte mij per langwerpige koker. Dat trekt sowieso al wel de aandacht. Het eerste wat ik deed, naast het uitpakken ervan was ze omdraaien, omdat ik benieuwd was hoeveel wonky fruit en veg erin zat. Vooral omdat ik had gezien dat het water zelf kleurloos en compleet doorzichtig was. Ze infusen het water volgens het blikje, waarschijnlijk kunnen zo met weinig, al dan niet bobbelige, groente en fruit toe. De voedingswaarden reflecteren dat ook, geen suiker, 1 kilocalorie per 100 ml. Er zitten extracten in en ook natuurlijke smaakstoffen.Dash water @ Lauriekoek.nl
Ik kreeg een indrukwekkende koker thuisgestuurd met daarin een stapel blikjes om uit te proberen. Een soort hippe totempaal van Dash. Super origineel om het zo toe te sturen, de laatste keer dat ik zoiets zag kreeg ik een pindakaas totempaal van Mister Kitchen. Als je iets zo presenteert blijft het wel in je geheugen hangen, slim.

Dash water @ Lauriekoek.nl

In praktijk drinkt het lekker weg. Het doet me eigenlijk vooral aan de smaakwaters denken die Spa en Bar-Le-Duc en Sourcy hebben gelanceerd. Door de natuurlijke aroma’s smaken die ook verdacht goed. Ook die bevatten geen suiker maar zijn ook geen “light” drank in de ouderwetse zin van het woord. Ze bevatten geen aspertaam of zoetstof. Zelf kies ik vaak voor die dranken. Het is weer eens water anders dan de keuze tussen cola of cola light, of de eeuwige spa rood.

Wat vind ik van Dash water?

Ik heb alle waters geprobeerd, in alle waters zit sowieso prik. Geen enkele van de producten smaakt zoet, ze smaken eerder fris. Toch vind ik er geen “echte” overtuigende groente of fruit smaak aan zitten. Er zit ook geen kleur aan, terwijl de waters die ik zelf laat trekken met groente en/of fruit altijd troebel zijn en ook anders smaken. Dash heeft drie smaken: komkommer, citroen en framboos.

Cucumbers

Van de Dash waters vind ik de komkommer nog de meest overtuigende. Hij smaakt meer naar komkommer dan menig komkommer dankzij de toegevoegde foefjes, vermoed ik. Dash water @ Lauriekoek.nl

Lemons

Ik vind er iets mufs aan zitten wat ik niet kan thuisbrengen. Ik mis de zoete frisheid die citroen heeft. Zou dat komen omdat er hier geen suikers inzitten? In normale citrus zit altijd een pietsie suiker, ik denk dat dat, hoe klein ook wel degelijk invloed heeft op de smaak. Dash water @ Lauriekoek.nl

Raspberries

Van de frambozenvariant weet ik niet of ik het als framboos zou het herkennen zonder verpakking. De smaak doet me exact denken aan een soortgelijk product van Bar-Le-Duc. Gek is hoe dat werkt, als er eenmaal een smaak is uitgevonden die door verschillende partijen wordt gebruikt kun je hem overal terug herkennen. Hoewel de frambozensmaak niet echt frambozig smaakt, lijkt hij wel zoeter te smaken dan de citrus, zeker niet onaangenaam.Dash water @ Lauriekoek.nl

Hoe veel groenten redt Dash Water echt?

Al met al is Dash water best lekker. De verpakkingen zijn cool. Ik vraag me alleen af hoeveel kilo’s groenten en fruit ze nou daadwerkelijk redden met hun product. Ik heb het ze gevraagd via verschillende kanalen en antwoord krijg ik niet. Er is genoeg te redden, voedsel overschotten genoeg, daar twijfel ik niet aan. Maar zit het erin? Als ze dat bij Dash niet willen vertellen vind ik dat wel een beetje raar. Ik weet vrij zeker dat mijn berichten hen hebben bereikt, dus dat kan het niet zijn.

Al met al smaakt Dash water prima, ik drink het graag op een warme dag. Je vindt Dash bij AH to Go en bij Marqt. Mocht Dash nog laten weten hoe het zit met hoeveel groenten en fruit ze redden dan laat ik dat hier weten. Voor meer informatie kun je uiteraard terecht op de website van Dash Water.

Posted by on 30 april, 2019

LEAVE A COMMENT