Wat ik zoal kook #4

Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nlWat een prachtige dag vandaag he? Het is weer tijd voor een kleine glimp van mijn persoonlijke doordeweekse kookleven. Zijn jullie er klaar voor?

Geroosterde spruiten met sjalot

blz. 352 van Veg!
Vroeger was ik niet zo van de spruitjes, niet omdat ze bitter waren, eerder bij gebrek aan een andere term: zompig. Spruitjes roosteren of roerbakken of in een taart verwerken werkt veel beter. Eigenlijk wordt geen enkele groente beter van lang koken. Dit was natuurlijk niet mijn hele maaltijd, het was een bijgerecht. Dit zijn wel mijn laatste spruitjes geweest. Volgende winter weer. Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Porotos granados

blz. 146 van Veg!
Lekker met veel verse oregano, gerookte paprikapoeder en pompoen.Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Werkmans curry (Chana Masala)

blz 173. uit Made in India.
Supersimpel en superlekker, ik houd van de warmte van de gember in curry’s. Zeker in de winter waardeer ik dat ingrediënt heel erg. Het recept kan je trouwens ook online vinden op de website van Meera Sodha zelf. Mocht je het een keer willen maken. Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Maisbrood

uit Licht!
Glutenvrij brood lijkt of een baksteen, of op cake. Bij het maisbrood zou ik zeggen dat het op cake lijkt. Kruimelig en licht van structuur. Zeker lekker maar het lijkt niet op het brood wat je bij de bakker koopt.Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Gerechten uit Puur India

Dit is matar paneer nieuwe stijl (pagina 129), kachumbar met ontkiemde mungbonen van (pagina 139) en een komkommer-muntraita (pagina 247). Ik ben heel enthousiast over het boek waar de recepten uitkomen, Puur India. Lees vooral de recensie en ga op zoek naar recepten om te maken.

Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

IJsjes

Dit zijn momenteel mijn favoriete zelfmaak ijsjes. Uit het smoothieboek van The Green Kitchen. Ze worden gemaakt van een mengsel van banaan en fruit naar keuze. Ze hebben een goede structuur en zijn zo gemaakt. Met mango zijn ze ook heel erg lekker. Dit is een ijsje met blauwe bessen. Misschien denk je dat er iets niet gemend is maar dat is het marmer effect wat het recept voorschrijft.
Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Muesli

Dit is momenteel mijn favoriete muesli. Ook al uit The Green Kitchen smoothies. Met de nieuwe plantaardige kwark van Alpro; een goede combi. De muesli bestaat uit haver en boekweit. De muesli is niet helemaal uniform er zitten kleine en grote stukjes in. Hij is absoluut niet te zoet en de boekweit korrels maken het extra knapperig.

Het nieuwe boek van The Green Kitchen. The Green Kitchen At Home verschijnt trouwens deze zomer. Ik ben superbenieuwd.
Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Gnocchi met groene asperges

Ik vind met name groene asperges heel lekker en ben blij als het seizoen er weer is. In het oranje bakje zit venkelsalade en op het bordje ligt tofu met een rode marinade en basilicum.
Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Poke bowl

met veel verschillende soorten groente en fruit,zeewier, edamamebonen en avocado. Ontzettend lekker en je hoeft geen sushi te rollen om toch de smaak van sushi te kunnen ervaren.
Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Glutenvrije koekjes

Omdat ik nog steeds vrij vaak mailtjes krijg met de vraag of ik een al dan niet vegan taart wil bakken voor een trouwerij durf ik amper foto’s van zoete baksels te delen in de angst dat iemand toch weer gaat proberen 2 dozijn koekjes te bestellen. Lol.

Dit zijn glutenvrije koekjes van Noami Devin. Haar kookboek River Cottage Glutenfree is niet vertaald in het Nederland,s maar wel een aanrader als je glutenvrij moet leven. Ik ben momenteel erg geïnteresseerd in het bakken met meelsoorten die niet tarwe of spelt zijn. Uit interesse, ik mankeer verder gelukkig niets. Deze koekjes zijn heel bros en heel lekker. Amandelmeel heeft een hele rijke smaak. En inmiddels moet je ook rijk zijn om het te kopen. Dat is dan wel weer jammer.
Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Ovenrisotto

uit Licht!
Dit is de makkelijkste risotto ooit. Het enige wat je nodig hebt is heel veel tijd en een oven. Die doet al het werk. Het resultaat smaakt wel ietsje anders maar nog steeds is het erg lekker.
Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Zuid-Afrikaanse stoofpot

uit Veg!
Ik ben wel fan van Veg he? Ik geloof dat ik bijna het hele boek heb gemaakt inmiddels. Alles is makkelijk, rijk aan groente en vrijwel alle recepten maken me blij. Deze stoofpot ook al deed ik er wel meer pompoen in, wel 500 gram, iets meer linzen en iets meer pasta. Dat ging uitstekend. De dadels maakten het af.
Wat is zoal kook @ Lauriekoek.nl

Ik beloof plechtig dat ik zal blijven proberen zoveel mogelijk van wat ik kook te fotograferen. Wat een stuk makkelijker is als het langer licht blijft. Daar worden de foto’s een stuk mooier van. Wat gaan jullie vanavond eten?

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponEmail this to someone
Posted by on 17 mei, 2017

2 Comments

  • Roos

    18 mei, 2017

    Bedankt voor deze kookpost. Leuk om te zien wat je zoal klaarmaakt in een week. Veg is hier ook favoriet, wat een prachtige recepten staan daarin. ik leen hem nu steeds in de bieb maar hij staat op mijn wishlist :-) Licht! ga ik ook eens bekijken, dat maisbrood ziet er goed uit en de risotto…

LEAVE A COMMENT